1/2

Kara Ekran #24: The Big Bang Theory

Ceyda Doğan 17.09.2013 - 17:33
Nerd'lüğün en uç noktasının, zekayla kavrulduğu an
Kadınlarla konuşamıyor musunuz? Çok mu zekisiniz? Hayatınızda farklı bir şeyler mi istiyorsunuz? Anneniz sizi bir deney tüpü olarak mı görüyor? Yoksa çok mu çapkınsınız? O zaman doğru yerdesiniz: Merlin'in Kazanı! Bir dakika yanlış oldu, demek istediğim "Kara Ekran köşemize hoşgeldiniz."

Bu hafta sizelere bilimin en komik anlarını ve dünyanın en ilginç arkadaş grubunu bir araya getiren The Big Bang Theory'den bahsedeceğim. Kuantum fiziğine kafa yoran üstün zekalı insanlar, güzel bir kızla karşılaştıklarında, işin rengi değişiyor ve Big Bang Theory ortaya çıkıyor. Chuck Lorre ve Bill Prady tarafından yaratılan Big Bang Theory, altı sezondan oluşuyor. Yedinci sezonu ise bu ay içerisinde bekleyenleriyle buluşacak. Prodüksiyonu Chuck Lorre Productions ve Warner Bros. Television tarafından yapılmıştır.

Kara Ekran #24: The Big Bang Theory
Big Bang Theory'nin konusu, iki fizikçi arkadaşın hikayesinden ibaret. Bunların yanına iki çılgın daha eklenince, dört kafadarın bilim ve komedi dolu hikayesini öğreniyoruz. Leonard ve Sheldon isimli iki arkadaşın, karşı dairesine güzel bir kız taşınır. Penny isimli kahramanımız, bilimle kafasını bozmuş bu iki arkadaşa, hayat hakkında güzel dersler vermekten yanadır. Aynı anda Leonard, Penny'ye fena tutulmuştur ancak flört hakkında bildiği çok az şey vardır.

Big Bang Theory; Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali ve Penny arasında geçen komedi dolu hikayelerine, sizleri davet ediyor. Gelelim karakterlerimizin birkaç önemli detayına. Big Bang Theory aslında, Leonard karakterini ön plana çıkartmak isterken, beklenmedik bir olay gelişti ve Sheldon (Jim Parsons) dizinin "en sevilen" karakteri oldu. Bunun nedeni ise, takıntılı ve kendi kurallarını insanlara kabul ettirme çabasına bağlıyorum. Dahası var, Sheldon Cooper teorik fizikçi ve oturduğu koltuğun köşesinden tutun, yediği yemeğin içindeki sosun miktarına bile, önem veren bir karakter. IQ'su 187 ve grubun en zeki insanı. Sadece cumartesi günleri, akşamları 08:15'te çamaşır yıkamaya gidiyor ve çizgi romanlara bayılıyor. Özellikle Star Trek'ten Spock'a delicesine hayran. sanıyorum ki, onu bir nevi kopya ediyor.

Kara Ekran #24: The Big Bang Theory
Sheldon bu kadar anlatılmaz, gerçekten yaşanır. Dizinin baş karakteri olması gerekirken, ikinci planda kalan Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), şans konusunda kendisini kapatmış bir karakter. Deneysel fizikçi ve 173 IQ'su ile Sheldon'ın ev arkadaşı olmaya hak kazanmıştır. Sheldon'ın kimi zaman arkasını toplamakta ve Penny'ye umutsuzca aşıktır. Kadınlarla olan ilişkisini, kimi zaman bilimsel olarak anlatmaya çalışıyor ve bu nedenden ancak kendisi gibi kızların dikkatini çekiyor. Annesi ise Leonard'dan çok Sheldon ile ilgileniyor. Sheldon kadar takıntılı olmasa bile, ev arkadaşıyla ortak yanları da var. İkisi de özünde fizikçi ancak Sheldon'ın zekası kimi zaman Leonard'ınkini eziyor. Özellikle aralarında geçen diyaloglar ve birbirlerine kurallarını kabul ettirme çabası, diziyi ilginçleştiriyor. 

Kara Ekran #24: The Big Bang Theory
Howard Wolowitz (Simon Helberg), arkadaş grubunun çapkın erkeği oluyor. Bilime dair bildiği şey sınırlı, en azından bir Sheldon veya bir Leonard değil ancak kendi içerisinde, farklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Uzay mühendisi olan Howard, annesiyle yaşıyor ve gerçekten çılgın bir hayatı var. Annesinin ona bir çocuk gibi davranmasından olsa gerek, arkadaşlarının aksine daha çok, teorik çalışmalar üzerine odaklanıyor. Giyimiyle olsun, mimikleriyle olsun, Big Bang Theory'nin sevilen karakterlerinden biri.

Kara Ekran #24: The Big Bang Theory