1/2

Kara Ekran #32 Family Guy

Ceyda Doğan 29.10.2013 - 04:38
İyi aile babası iş başında
Son yılların en heyecan verici çizgi dizilerin başında gelen Family Guy, Kara Ekran köşemizin bu haftaki konuğu olmayı hak etti. Emmy müdavimlerinden biri haline gelen Family Guy, bizlere üç çocuklu orta halli bir ailenin komedi dolu hikayesini sunuyor. İşin içerisinde bir de kara mizah girince, dizinin kalitesi bir hayli artıyor.

Kara Ekran #32 Family Guy
Family Guy, çıkışından beridir The Simpsons ile kıyaslanmaktadır. Bir ailenin başına gelen ilginç olaylar, ailenin birçok devlet kurumunu ve insanlık hallerini hicvetmeleri, bunlara verilebilecek basit örnekler.

Family Guy; Quahog şehrinde yaşayan Peter, Lois ve çocukları Meg, Chris ile birlikte antropomorfik köpekleri Brian'dan oluşan Griffin ailesi, aralarına katılan Stewie ile birlikte oldukça ilginç bir maceraya atılıyorlar. Aslında onlar maceraya girmiyor, bela sürekli onları buluyor.

Altı kişilik bir aileden oluşsalar bile, Griffin ailesinin en komik üyeleri konuşan köpek Brian ve bebek Stewie. Stewie, doğumundan beri tüm dünyayı ele geçirmeye çalışan ve annesini öldürmeyi kendisine hedef olarak belirleyen, kötü yürekli bir bebek. Köpek Brian ise entelektüel bir hayvan ve konuşabilmesi de onun ne kadar zeki olduğunu gösteriyor. Martini içiyor ve kadınları tavlamak için, ilginç yollara başvuruyor.

Kara Ekran #32 Family Guy
Baba olan Peter bir işçi ve aynı zamanda katolik bir İrlandalı. Hatta bir süre sonra kısmen Afrikalı, kısmen de Amerikalı. Karısı Louis piyano öğretmeni ama esas olarak ev kadını. Louis, zengin ve sosyetik Pewterschmidt ailesinden geliyor. Kızları Meg Griffin, çirkinliği yüzünden hep şaka konusu oluyor ve oğul Chris ise, pek çok yönden babasının genç bir versiyonundan farksız.