1/2

Kara Ekran #34 Xena: Warrior Princess

Ceyda Doğan 12.11.2013 - 16:59
Savaş Prensesi ile tanışın
"Eski tanrılar, savaş lordları ve krallar zamanında, kargaşa içindeki bir ülke bir kahraman arıyordu. O Zeyna'ydı. Savaşın sıcaklığından gelen kudretli bir prenses. Güç, tutku ve tehlike...Onun cesareti dünyayı değiştirecekti."

Kara Ekran #34 Xena: Warrior Princess


Bu cümleler birçoğunuz için oldukça tanıdık gelebilir. Xena: Warrior Princess yani ülkemizdeki izmiyle Zeyna: Savaşçı Prenses, 1995 - 2001 yılları arasında yayımlanan, 6 sezondan oluşan bir dizi. Aksiyon, macera ve fantastik öykülerin yanında, bol bol kılıç savaşlarına da şahit olabilirsiniz.

Başrollerde, Lucy Lawless ve Renée O'Connor yer alıyor. Xena: Warrior Princess, aynı zamanda Hercules: The Legendary Journeys isimli diziyle de bağlantılı olarak ilerlemiştir. Asıl kahramanımız şimdilik Xena iken, konumuzdan sapmadan devam edelim.

Kara Ekran #34 Xena: Warrior Princess
Savaşçı Prenses Zeyna, intikam ateşiyle kavrulan oldukça güzel bir kadındır. Köyü basılıp kardeşi de katledildikten sonra, kendisini de bir savaşçı olarak ilan eder. Amacı Sezar ile tanışmaktır ve intikamını almaktır ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmez. Bir süre kötülüğün etkisinde olan Xena, Ares'ten Savaşçı Prenses ünvanını almak üzeredir. Ta ki Herkül ile karşılaşıncaya kadar. Kötülükle yaşamaya devam eden Xena, yolunu değiştirmeye başlar ve insanlara da iyilik yapabilmek adına, kanının son damlasına kadar savaşır. Bu savaş yolunda, kendisine en büyük desteği ise yol arkadaşı Gabriel verir.

Kara Ekran #34 Xena: Warrior Princess


ABD yapımı olan Xena: Warrior Princess, zamanının en iyi dizilerinden biridir. Birçok insanın hayranlıkla takip ettiği başarılı oyuncu Lucy Lawless, inanılmaz performansıyla ön plana çıkmayı başarmıştı. Yıl 1995 olunca, çok da kaliteli bir dizi olmasını beklemeyin. Günümüz dizilerinin görsel zenginliklerine uzak kalsa bile, arşivlenmeyi hak eden bir dizi olduğunu düşünüyorum. Basit çiftçi bir kızın nasıl bir savaşçıya dönüştüğünü anlatan hikaye, zaman içerisinde bol dramayla ilginç hallere bürünüyor.

Xena'yı izlenebilir yapan diğer bir özellik ise Yunan mitolojisinin konuya kaynak olması. Yani özellikle Yunan mitolojisine meraklı olan birçok izleyici için, ilginç bir deneyim diyebilirim.