1/2

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Uğur Nayır 25.06.2011 - 09:57
Zindanlarda yine hareketlilik var!

Dragon Age 2 için halbuki ne hayallerim vardı, neler istiyordum, ancak ilk oyundan sonra yaptıkları değişikliklerle DA2 istediğimi veremedi. Şahsen benim için durum böyleydi, sadece ben mi yanlış düşünüyorum derken, forum ortamlarında biraz bakındım. Benim gibi fikri olan birçok kullanıcı vardı. Yapılan yenilikler ve değişiklikler DA1 ile kazandıkları fanların bazılarını seriden soğuttu. EA Games’in patronu Frank Gibeau bununla ilgili olarak pek çok hayranlarını kaybettiklerini bile kendi açıkladı. Umarım DA3’le birlikte ikinci oyundaki hatalar olmaz.

Diğer yandan ise The Witcher 2 beni pek bir memnun etti, hatta ikinci yapım için CD Projekt bunun altından kalkamaz gibilerinde söylentiler de olmadı değil. Sonuçta The Witcher 2, ilkini de aratmadı ve harika bir deneyim yaşattı. Bu aralar RPG hikayelerim böyle geçti gitti, bir de arada kaynayan Dungeons & Dragons Daggerdale vardı. Fakat şu bir gerçek ki, The Witcher 2’den sonra bir anda heyecanlanmamı sağlayan bir etken daha oldu: Kingdoms of Amalur: Reckoning…

Ne olabilir?

Kingdoms of Amalur: Reckoning (KOA), normal olarak baktığınızda aslında heyecan yaratmayacak bir proje gibi duruyor, ancak sürpriz yumurta gibi olması muhtemel. Çünkü katmanın altında oldukça kaliteli bir altyapı var.

Yapım 38 Studios ve Big Huge Games tarafından hazırlanıyor desek daha doğru olur. 38 Studios, Curtis Montague "Curt" Schilling adındaki ünlü bir beysbol oyuncusu tarafından kurulmuş. Firmanın ismi Green Monster Games’ten 38 Studio’ya çevrilmiş ki, 38 ismi de Schilling’in forma numarasından geliyor. Beysbol oyuncusu olan Schilling, aslında WoW’dan tutunda Everquest serisine kadar oynamış, MMORPG’lerle haşır neşir biri. Stüdyo da bu bazla MMORPG üstüne odaklı. Bu sebeplerle Gamespot’tan Rich Gallup, Everquest’ten baş tasarımcı Travis McGeathy’yi kadrosuna kattı. 2009’da ise THQ’dan Rise of Nations’ın yapımcısı Big Huge Games’i satın aldı. Big Huge Games’i zaten az çok biliyoruz. Rise of Nations serisi, Catan ve Age of Empires 3’ün ek paketi The Asian Dynasties’i geliştirmişti.

Sadede gelelim

Bunlardan sonra da asıl noktaya odaklanalım. 38 Studios aslında Amalur evreninde geçen Copernicus isimli bir MMORPG projesine başlamıştı. Big Huge Games de, THQ’dayken Ken Rolston ve ekibi bir RPG üstünde çalışıyordu. Big Huge Games’in 38 Studios’a katılımıyla birlikte ise MMO oyunundan dönüştürülen, tek kişilik senaryosu olan bir RPG’nin yapılması kararı alındı. KOA aslında Copernicus’un evreninden uyarlanan, onunla aynı dünyada geçen bir yapım. Kısaca Amalur dünyasının bir parçasını kullanacak.