Kızlar, neden daha az oyun oynar?

Mert Çalım 3.06.2010 - 12:31
Kızlar, neden daha az oyun oynar?
Kızlar, neden daha az oyun oynar?


Kadınlar değil mi? İnsanlık tarihi boyunca erkekleri her zaman şaşırtmayı başarmışlardır. Fakat en büyük gizemleri Michigan State University tarafından çözülmüş bulunmakta: "Neden erkekler kadar fazla oyun oynamazlar?"

Bunun sebebi araştırılmış ve şöyle bir sonuç çıkmış; kızların yapacak çok daha önemli işleri var ve oyunlara erkekler kadar vakit ayıramıyorlar. Üniversiteden araştırmacı Jillian Winn, " Kadınlar, erkeklerin iş yapmak için harcadığı zamanın neredeyse iki katını harcıyorlar. Zorunlu şeyleri yapmaya erkeklerden daha kararlılar ve bu da onlara oldukça az serbest zaman bırakıyor." açıklamasını yapmış. Pek de yabancı sayılan bir açıklama değil.

Üniversitede 276 öğrenci ile de anket yapılmış ve oyunların çoğunlukla kadınlara yönelik olmadığı (olsaydı sanırız daha ilgili olurlarmış!), ayrıca oyunların kadınlar tarafından yapılmadığı cevapları alınmış. Genç erkeklerin okullarda genel olarak daha az başarılı olmasının sebebi elbette bu değil, sadece oyunlara ayrılan zaman notları kötü ektiliyor. Çünkü oyuncular zekidir!

Kaynak: www.destructoid.com

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 06:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kızlar, neden daha az oyun oynar?
İlginizi Çekebilir