Klasik FPS türüne ait oyunlar ardı ardına çıkmaya devam ediyor

Mehmet Atilla Turan 15.10.2018 - 21:22
İçinizdeki büyücüye asla ama asla bir silah vermeyin.

Nostalji severlerin asla ama asla bırakmayacağı türlerden birisi de Doom/Quake/Duke Nukem tarzındaki klasik FPS oyunlarıdır. Her ne kadar piyasa, bahsettiğimiz türdeki oyunlar ile dolmaya devam etse de, oyuncular asla bu durumdan dolayı can sıkıntısı yaşamıyor. Çünkü klasik FPS türündeki yapımlar gerçekten sağlam ve akılda kalıcı oluyor. En iyi örneklerinden birisi ise elbette Dusk ve STRAFE olmuştu.

Klasik FPS ve Bioshock birleşmiş gibi.

Tabii, isimde Warlock olunca, FPS oyununun, bir MMO sınıfı ile ne alakası var diye sorabilirsiniz. Yapımcı Buckshot Games ise, konseptin harika bir şekilde uyumlu olacağını fark etmiş bulunuyor. Project Warlock, sadece silahlarla dolu bir FPS oyunu değil. Bioshock'ta bulunan hem silah hem de özel güçlerin kullanımı ile, oyuncular, bir canavarı veya düşmanı öldürmede kendi hayal güçlerini kullanacak. Elbette istiyorlarsa sadece silahlarını kullanabilecekler. Aşağıda ise Project Warlord adına yayınlanmış fragmanı izleyebilirsiniz. Fragmanda oyun içi görüntüler de bulunuyor.

Rouge-like türündeki yeni Project Warlock'un şimdilik tek sorunu, bölüm sırasında kaydedecek yerin olmaması. Yani oyun sırasında ölürseniz, her şeye yeniden başlamanız gerekecek. Sadece Good Old Games sitesine özel olarak yayınlanmış olan Project Warlock'un gog.com sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 09:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 16.10.2018 18:23
Inanılmaz bir nostaljik fps oyunu bence sadece gog'de olması kötü olmuş. cidden başarılı geldi her ne kadar grafiksel olarak doom 2 çizgisinde olsa da
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 16.10.2018 01:21
yeni çıkan oyunları izlerken incelemelerine bakarken bu kadar gaza gelmedim aklıma doom quake geldi valla kim emek harcıyorsa bu oyuna helal olsun çok dehşet duruyor herşey grafik değildir oyun böyle olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Klasik FPS türüne ait yeni bir oyun daha: Project Warlock
İlginizi Çekebilir