Konami, Hideo Kojima'nın ayrılacağı dedikodularını yanıtladı

Çağlar Avcıl 20.03.2015 - 09:31
Bakalım 'Büyük Usta'nın akıbeti ne olacak?
Dün yaptığımız bir haberde oyun piyasasına bomba gibi düşen Metal Gear Solid serisinin babası Hideo Kojima’nın Konami’den ayrıldığı dedikodularına yer vermiştik. Bu konuda söylentiler ve kanıtlar o kadar çoğaldı ki en sonunda dün gece Konami’den bu konuda resmi bir açıklama geldi:

“Konami Digital Entertainment, Bay Kojima da dahil olmak üzere, Metal Gear ürünlerini geliştirmeye ve desteklemeye devam edecek. İleride yapacağımız açıklamaları bekleyin!” diyerek dedikoduları yalanladı.

Bu dedikodular aslında Metal Gear Solid’in resmi web sitesinden Kojima Productions logosunun çıkartılmasından sonra başlamıştı. Kojima şirketinden açıklama yapan temsilci bu konuda bir bilgi vermese de Kojima’nın sitesindeki Metal Gear Solid 5: Phantom Pain’in kapaklarındaki logoların da kaldırılmış olması oyuncuları şüpheye düşürmüştü.

Konami, Hideo Kojima'nın ayrılacağı dedikodularını yanıtladı
Ayrıca dün Konami’nin Gamespot’a verdiği röportajda, Kojima Productions ve Konami arasında bir çeşit çekişme ya da güç kavgası olduğu belirtildi. Bu da Kojima’daki ekibin şirketin kurumsal internet, e-mail ve hatta telefonlarına erişim sağlamamasıyla sonuçlanmış. Kojima ve MGS: 5’in diğer anahtar kişilerin artık oyunun pazarlama aşamalarında daha sınırlı yetkilere sahip olacağı vurgulandı.

Bahsi geçen röportajda, “Metal Gear Solid 5’deki işi biten Bay Kojima ve üst yönetim Konami’den ayrılacak,” denildi ve kontratlarının aralık ayında biteceği açıklandı. Ayrıca bahsi geçen kaynak, “Bir ekip toplantısında Bay Kojima, bu ekibin bir olması gerektiğini ve oyunun hayranlarına iyi bir oyun çıkarması gerektiğini söyledi,” şeklinde duruma açıklık getirdi. Metal Gear Solid 5 oyununa bu eylül ayında kavuşacağız ve görünen o ki, Hideo Kojima oyunu bitirmeden şirketten ayrılmayacak ancak oyuna ve özellikle online kısımda gelecek içeriklerde belli ki kendisinin eksikliğini hissedeceğiz.

Ayrıca daha önce P.T (Playable Teaser) ismiyle oynanabilir demosu yayınlanan yeni Silent Hill oyununun da geleceği şimdiden merak uyandırdı. Peki siz Kojima’nın bu sene sonunda şirketten ayrılacağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Silent Hill ve MGS serisinin geleceği ne olacak? Veya Kojima da Cliff Blezinski gibi kendi imkanlarıyla oluşturacağı yeni bir projeye mi hazırlanıyor?
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 16:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami, Hideo Kojima'nın ayrılacağı dedikodularını yanıtladı
İlginizi Çekebilir