Kore Olimpiyat Komitesinden espor için tarihi karar

Kuntay Aybars 6.02.2015 - 04:09
Onaylandı - O artık 2. derece spor
Evet, artık yeni bir 2. derece spor dalı var. Bu sporun ne olduğunu açıklamadan önce size 2. derece spor ne demek ve bu derecede yer alan sporlar nelerdir anlatmak istiyoruz.

Olimpik Sporlar adı altında geçen faaliyetler sporla ilişkileri, bu faaliyetle uğraşanlar gibi çeşitli kıstaslar göz önünde bulundurularak Olimpik Kurul tarafından birinci, ikinci vs. gibi derecelendirmelerde spor ilan edilebiliyor.

Bazılarımızın aklına 2. derece spor deyince bir şey gelmese de, aslında dünyada çok popüler olan motor sporları ve her ne kadar pek bilinmese de satraç aslında bu derecenin içerisinde yer alan sporlardan.

Kore Olimpiyat Komitesinden espor için tarihi karar
Haberimizin özüne dönecek olursak; Kore Olimpiyat Komitesi, KeSPA (Kore e-por Birliği) ile anlaşmaya vararak e-sporları, 2. seviye olimpik spor kategorisine dahil etti. Bu gerçekten büyük bir adım olmakla birlikte, bundan sonraki en önemli adım Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından verilecek onayla, e-sporların olimpik bir spor haline gelmesi olacak. Tabii ki bu oldukça zor ve uzun süreçli bir işlem olacağından, onay alınması dâhilinde bile 2016 Rio Olimpiyatları’nda e-sporları görmek oldukça zor.

Türkiye’de gerek oyuncular, gerek ise Spor Bakanlığı bünyesinde oldukça farklı fikirler dolanmaktayken, dünyada böyle kararlı adımlar atılması ülkemizdeki e-spor severlerin bolca keşke demesine sebep oluyor. Ülkemizde de bu ve benzeri adımların atılması dileğiyle…
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 23:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kore Olimpiyat Komitesinden espor için tarihi karar
İlginizi Çekebilir