Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 3 Mart’ta sahiplerini bulacak

Merlinin Kazanı 5.01.2022 - 18:11
Türkiye'de geliştirilen özgün fikrî mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla 2012 yılından beri düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin gerçekleştirileceği yeni tarih açıklandı.

10. yılını kutlamaya hazırlanan Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 2021 yılı ödül töreni, 3 Mart 2022 14:00’da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Ödül töreni öncesinde yatırımcıların ve sektörün önde gelen firmalarının   katılacağı  geniş çaplı bir networking etkinliği yer alacak ve akabinde sektörün önemli isimlerinin fikirlerini sunacağı panellerle ödül töreni devam edecek.  

Türkiye'nin En İyi Oyunları Seçilecek

Kristal Piksel 2021, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED),T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi, YTÜ Yıldız TEKNOPARK, Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Teknokent, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG Lab), ODTÜ TEKNOKENT Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM), The Game Circle ve METU GATES ortaklığıyla düzenleniyor.

Kristal Piksel, Türkiye’deki oyun geliştiricilerini ve dijital oyunları kamuoyunun ve sektörün dikkatine sunarak daha fazla yerli oyun geliştirilmesini teşvik etmeyi hedeflemekte. Yapılan başvurular bu hedef doğrultusunda oyun dünyasının, medyanın ve akademik camianın önemli isimlerinden oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecek. 

Oyunlar; aralarında yılın en iyi mobil, PC, konsol, VR oyunu, en iyi işitsel sanat, en iyi anlatı ve en iyi görsel sanat gibi farklı kategorilerin olduğu toplam 11 dalda yarışacaklar.

Kurumsal, Ödül ve Basın Sponsorları Açıklandı

Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin 2021 yılı Kurumsal Sponsoru YTÜ Yıldız Teknopark, Ödül Sponsorları YTÜ Yıldız Teknopark, Hacettepe Teknokent, Zindhu ve Panteon oldu. Türkiye’nin en prestijli oyun mecralarından Bölüm Sonu Canavarı, Oyungezer, LEVEL, Merlin’in Kazanı, Mobidictum, Onedio ve İngiltere’den yayınlarını sürdüren Play4.UK Kristal Piksel’in basın sponsorları arasında yer aldı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 3 Mart’ta sahiplerini bulacak
İlginizi Çekebilir