Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun İncelemeleri

Kung Fu Panda 2

Po, Kratos'tan eğitim almış gibi

MS Murat Sağlam Editör 13 Haziran 2011 Okuma süresi: 3 dk
İnceleme Özeti
Platformlar:
NDS, PlayStation 3, Wii, XBox 360
İnceleme Platformu:
NDS
Çoklu Oyuncu:
Yok
Oyun Türü:
Aksiyon
Kung Fu Panda 2 kapak görseli
+

Artılar

  • Animasyonlar ve sesler başarılı. Oynanış kolay. Aşırı derecede yabancı dil ihtiyacı duymuyor.
-

Eksiler

  • Oynanış kendini sürekli tekrar ediyor. Sürekli yükleme ekranı var ve uzun sürüyor. Grafikler çağın çok gerisinde.
Kung Fu Panda 2, Dreamworks'ün son animasyon filmi biliyorsunuz. Eh son dönemin en popüler hareketlerinden biri de filmin vizyona girişiyle birlikte, o filmin oyununu da piyasaya sürmek olduğundan, Dreamworks bu furyaya katılarak Kung Fu Panda 2'yi oyunlaştırmak istemiş. Tabii ki reklam kokan hareketler olarak algılanabilir, çok doğaldır. Yine de bir şans verelim ve bakalım bir kötü film uyarlamasıyla daha mı karşı karşıyayız yoksa bu kez "olmuş" diyebilecek miyiz?

Master of Puppets I'm pulling your strings

Öncelikle belirtmeliyim ki, bu oyun için uzun uzadıya bir inceleme yazacak değilim. Bunun sebeplerini yazının devamını okudukça daha iyi anlayacak, bana hak üstüne hak vereceksiniz. Oyun filmin konusuna paralel ilerlediği için yine bahsedemeyeceğim konular içerisinde yer alıyor. Zira filmi izlememiş birisi için ağır spoiler demek olduğundan ve ben şahsen kesinlikle oyunu oynamak yerine animasyon filmi izlemeyi tercih edeceğimden sizlere de aynısını tavsiye ederek yazıma başlıyorum.

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2, film oyunu olması sebebiyle üzerinde kısa süre çalışılmış bir oyun olmasına rağmen, daha önce incelemesini yazdığımız Thor adlı oyuna göre oldukça iyi bir oyun öncelikle. Zira animasyonlarıyla ve grafikleriyle God of War'un Thor'unundan daha iyi görünüyor. Mekan tasarımları biraz basit olsa da yine de iyiyken, sesler ve müzikler de oyunun atmosferine katkıda bulunuyorlar. Po'nun Kung Fu yaparken çıkardığı sesler ve gördüğümüz animasyonlar hem komik, hem de güzel olmuşlar.

Güzel olduklarını söylerken tabii ki yeni nesle uygun olduklarını iddia etmiyorum. Uzaktan baktığınızda bir PlayStation 2 oyunu gibi duruyorlar ve bu da büyük bir eksi aslında. Fakat oyun yapımcılarının derdinin grafik konusunda bir şeyleri aşmak olmadığı çok belli olduğundan gözardı edebiliriz belki de.
Twisting your mind and smashing your dreams

Her ne kadar dövüş oyunu diyebileceğimiz tarzda bir oyun olsa da Kung Fu Panda bir çocuk oyunu açıkcası. İçerisinde kan ya da vahşet içermemesi bu iddiamı destekler nitelikte. Aşırı bir yabancı dil ihtiyacı duymaması da küçük yaştaki oyuncular için oldukça iyi olmuş diye düşünüyorum.

Oynanış açısından da oldukça kolay bir oynanışa sahip. PlayStation 3 versiyonunu oynadığımdan, DualShock 3 üzerinden konuşursam, X tuşuyla zıplayacak, kare ve üçgen tuşlarıyla saldırılarınızı gerçekleştirecek ve yuvarlak tuşuyla da "evade" yani geriye, ileriye, sağa ve sola zıplayarak takla atma hareketini yapacaksınız.

Ayrıca bazı düşmanlarınız size saldırırken etraflarında kırmızı bir alan oluşturacaklar. İşte tam bu anda yuvarlak tuşuna basarsanız, Po kendisini bir top yaparak rakibine kontra atak yapacak ve oldukça ağır bir hasar verecek. Bunların haricinde L1 tuşu "Chi" kuvvetinizi ortaya çıkaracak. Chi kuvvetinizi yukarıda sol tarafta bulunan sağlık barınızın altındaki üç adet doluyken altın sarısı boşken kırmızı olan toptan görebilirsiniz.

"Chi" kuvveti oyunun en önemli özelliği diyebiliriz. Zira Chi kuvveti için L1 e basıp yuvarlak ile saldırı yaptığınızda Po, etrafınızda kaç adet düşman olursa olsun hepsine saldıracaktır. Eh Chi kuvveti de etrafınızda duran ve ışıklar saçan fener benzeri cisimlere saldırarak dolduğundan, ayrıca da bu fenerlerin sürekli olarak kendini yenilediğini düşünürseniz, oyunun zorluğu hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Blinded by me, you can't see a thing

Oynanıştan bahsetmek gerekirse, sürekli kendini tekrar eden ve sürekli olarak kare kare kare şeklinde saldırı yapacağınız bir oyun Kung Fu Panda 2. Hack'n Slash olarak bile adlandırabileceğimizden parmaklarınıza nasır tutturmaya hazır olun. Ayrıca son olarak söyleyeceğim şey de, oyunun oynanışının bir süre sonra gerçekten insanı intihara sürükleyebilecek derecede sıkıcı olmaya başladığı. Uzanarak oynadığım oyun sırasında uyuyakaldım dersem herhalde derdimi tam olarak anlatabilmiş olacağımı düşünüyorum.

Son sözlerime gelmişken, Kung Fu Panda 2 oldukça standart bir film oyunu olmuş diyebilirim gönül rahatlığıyla. Bu tür oyunlar, yalnızca filmlerin reklamını yapmak için piyasaya sürüldüklerinden çok da kızamıyoruım açıkcası. Sizlere tavsiyem filmi izlemeniz ve eğer yalnızca bir oyun satın alacak durumdaysanız, başka seçeneklere yönelmenizdir. Kalın sağlıcakla...

Oyun Bilgileri

Yapımcı
THQ Nordic
Platformlar
NDS, PlayStation 3, Wii, XBox 360
Oyun Türü
Aksiyon
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

BU OYUN MU Kİ

0 puan
G
grotto Kazan Bekçisi

forewer po :D

0 puan
A
AgnusDei Baş Simyacı

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>19.06.2011 19:06:00 - canking16 demiş ki:</b><br>öylesine yapılmış bir oyun dünyada 10tane satmaz</font></td></tr></table><br></center> Abarttın sende.

0 puan
MO
MK Okuru

YA ARKADASLAR PC SINI CIKARSALAR DAHA GZL OLUR

0 puan
C
canking16 Çırak

öylesine yapılmış bir oyun dünyada 10tane satmaz

0 puan
B
byakuya Baş Simyacı

Oyun türkçe olarak ps3 e gelecek küçük kardeşlerimize güzel bir hediye olabilir.

0 puan