1/24

L.A. Noire

Murat Sağlam 15.06.2011 - 16:14
John Malkovich olmak gibi bir şey
Haberler, ekran görüntüleri, tanıtım videoları, yeniden ekran görüntüleri, ön incelemeler ve incelemeler... L.A. Noire için bugüne dek o kadar çok haber yapıldı ve yazı yazıldı ki artık herkes yavaş yavaş L.A. Noire haberi görmekten sıkılır hale geldi. Neyse ki oyun birkaç haftadır piyasada ve hakkında haber yapılacak bir şey kalmadı gibi.

Eh hal böyle olunca biz de bir tam çözüm yazalım dedik. Bu yazıyla birlikte, Los Angeles sokakları gerçek kahramanına kavuşacak, bütün davalar beş yıldızla çözülecek. Haydi başlıyoruz...

Önemli uyarı: Davaları 5 yıldızla çözebilmek için yalnızca delilleri toplamak ya da doğru soruları sormak yeterli değil. Bunun için görevler sırasında etrafa verdiğiniz hasara ve yayaların hayatını tehlikeye atmamaya özen göstermeniz gerekiyor.

Bölüm 1 - Patrol Desk görevleri

Bu görevler oyunun "Tutorial" olarak görebileceğimiz öğretici görevleri aslında. Çok basitler ve sizi oyuna iyice ısındırmayı başarıyorlar. Cole Phelps yani kendimizle tanışıyoruz. Ayrıca partnerimiz Ralph Dunn ile birlikte LA sokaklarını ufak suçlardan temizleyeceğiz.

Görev 1: Upon Reflection

L.A. Noire

Olay yeri

Olay yerine geldiğinizde, ilk iş olarak gazeteyi okumayı ihmal etmeyin. Gazete yolun sağ tarafında bulunuyor. Dümdüz ileri koşun ve kapıya sıçramış kanı inceleyin. Daha sonra kapıya bakarken solunuzda kalan iki binanın arasındaki bölgeye girin ve hemen üzerinizde bulunan cama bakarken "X" tuşuna basarak silahı bulun. Silahın yansıması camda görünüyor yani silah karşı binanın çatısında olmalı.

İleriye doğru koşun ve sola dönerek binanın su gider borularından çatısına tırmanın. Az önce camdan yansımasını gördüğünüz silah bu çatıda merdivenden çıktığınızda solunuzda bulunuyor. Silahı alın ve inceleyin. Üzerinde bulunan seri numarasını görene dek hareket ettirin. Ayrıca bu arada silahtan iki merminin ateş aldığını da görün ve silahı bırakın. Aşağı inin ve partnerinizle konuşarak silah dükkanına gidin.

Silah dükkanı

Dükkanın sahibi size hemen Smith & Wesson silahların kayıt defterini verecek. Defteri inceleyin ve silahta yazan seri numarasıyla aynı olan satırı bulup etkileşim tuşuna basın. Silahın sahibinin adresini almış oldunuz. Errol Schroeder'in adresine ve 2 numaralı dairede oturduğunu öğrendik. Arabanıza binin ve Errol'un evine gidin.

Errol'un evi

Errol'un evine geldiğinizde, Errol partnerinizi yumruk atıp bayıltacak ve sizde Errol'u dövmek zorunda kalacaksınız. Son olarak açık olan çekmecedeki not defterine bakın ve davayı sonlandırın.