Amerika Birleşik Devletleri Hava ve Deniz Kuvvetleri sıvı ısıtmalı lazerleri savaş uçaklarına koymaya hazırlanıyor. Lazer teknolojisi sayesinde savaş uçakları yerden gelen güdümlü füze gibi tehditleri yok edebilecek. DARPA'nın hazırladığı proje içinde entegrasyon bu yıl başlayacakken 2014'te ilk testler gerçekleştirilecek.
USAF bir süredir uçaklara lazer ekleme konusunda çalışmalar yapıyordu. Daha önce Boeing YAL-1 Lazer projeleri çok başarılı olmuştu fakat rafa kaldırılmıştı.
Daha önce benzer bir proje Reagan döneminde yapılmıştı, Sovyetler Birliği'nin oldukça korktuğu bu proje megawatt sınıfında kimyasal oksijen iyodin lazerini kullanarak kıtalararası balistik füzeleri yok etme amaçlıydı fakat sürekli olarak devasa 747'ler ile taşınması gerektiğinden efektif değildi.
Yeni jenerasyon lazerler ise jet uçaklarına takılabilecek ve manevra yapan uçaklar tarafından kullanılabilecek kadar hafif olacak. Bu jenerasyondan üretilecek ilk seri "Hellad" serisi olacak. Hellad'lar taktikal uçaklara yüklenecek ve 150 kwatt kadar güç üretebilecek.
DARPA ve General Atomics'in açıklamasına göre fabrikasyon 2012'de tamamlandı. Bu sene içinde farklı sistemler ile entegrasyona başlayacaklar, 2014'te ise gerçek atış testleri yapılacak. Aşağıda DARPA tarafından sunulan bir konsept görseli görmektesiniz.

Yorumlar (6)
3.dünya savaşı ile ilgili yorum yapanşar saçmalamış. Artık kimse o kadar kişinin ölümünü göze alamaz. 2. dünya savaşın 50 milyon kişinin öldüğünü biliyoruz belki daha fazla. Savunmak gibi olmasın ama herhalde silahlanmada ilerliyecekler.
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>28.01.2013 15:55:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Evet,Amerika şimdiden 3.Dünya savaşı için rakiplerine gözdağı vermeye başladı...sizce bu lazertopunu ne için kullanabilir Amerika? insanları daha kolay katletmek için tabikide..biraz okuyun,araştırın ve gerçekleri göreceksiniz.(İnsanlıgın uzaya hiçbir zaman çıkamadıgı gibi)</font></td></tr></table><br></center> Uzayla ne alaka ?
artık japonyayı lazerlerler :D
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>28.01.2013 21:28:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Amerika rusya israyil ve cin yok olsa dunya ne güzel olur</font></td></tr></table><br></center> israyil ney lan
Adamlar 3.dünya savaşına hazırlık yapıyorlar.
Ucaklar artik lazer aticak kisaca isin kilicinida bulmustur bunlar eii eii bilim kurgu filmlerimize yetisti teknoloji silahlarin mermilerinide lazer ile degistik mi tamamdir bu is :-)