1/4

LEGO The Lord of the Rings (PS3 İnceleme)

Ceyda Doğan 1.12.2012 - 23:34
Kıymetlimiiisssssss
Platformlar PC
LEGO The Lord of the Rings (PS3 İnceleme)
  • Çoklu Oyuncu: Yok
Merlin Puanı 70
Artılar Eğlenceli ve komik içerik, film müziklerinin birebir aynı olması, zengin grafikler
Eksiler Sinematiklerin uzunluğu ve geçiş yapılamaması, bir süre sonra sıkmaya başlaması
"Üç yüzük, göğün altında yaşayan elf krallarına
Yedisi, taştan saraylarında cüce hükümdarlara
Dokuzu, ölümlü insanlara, ölecekler ne yazık
Bir yüzük, gölgeler içindeki Mordor diyarında
Kara tahtında oturan karanlıklar efendisine

Hepsine hükmedecek bir yüzük,
Hepsini o bulacak,
Hepsini bir araya getirip,
Karanlıkta birbirine bağlayacak,
Gölgeler içindeki Mordor diyarında..."


LEGO The Lord of the Rings (PS3 İnceleme)
Kara Lord Sauron, Orta Dünya’daki halkların zaaflarından yararlanıp güç yüzüklerini yarattığı an, her şey değişmiştir. Çünkü Sauron, 19 yüzüğe hükmeden tek yüzüğü de yaratmıştır. Elfler ve insanlar bir araya gelerek, büyük bir savaş başlatmışlardır. Sauron’un elindeki tek yüzük Isildur’un eline geçtiği an tüm umutlar yok olmuştur, çünkü o da yüzüğü kendisi için kullanmaya karar vermiştir. Yüzük ona ihanet ederek, nehrin derinliklerinde izini kaybetmiştir.

Aradan geçen uzun yıllardan sonra Smeagol isimli bir Hobbit yüzüğü bulmuştur, 500 yıl boyunca Tek Yüzükle yaşayan genç hobbit, tüm benliğini kaybetmiştir. Tek Yüzük, ortaya çıkma zamanı geldiğinde Shire’lı Hobbit Bilbo Baggins’in eline geçmiştir. Yıllar boyunca Bilbo tarafından saklanan yüzük güçlerini kullanmaya başlayınca, efendisi Sauron tarafından çağırılır.

Tüm Orta Dünya’nın sarsılmaya yeniden başladığı zamanlar çok yakındır. Karanlık yaklaşıyor…

Çocukluğumuza dönelim
Yıllardır LEGO'ların ne kadar mükemmel oyuncaklar olduğunu söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. İlk olarak LEGO'nun video oyunlarının çıktığını öğrendiğimde, “Ne kadar başarılı olabilir ki?” diye düşünmeye başlamıştım. Çünkü konsol veya PC’de video oyunu olarak oynamak, elle LEGO'yu hissetmekten çok farklı bir konseptti.

İlk LEGO video oyunum, Star Wars delisi olduğumu bilen sevgili kardeşim tarafından alınmıştı. O zamanlar LEGO'nun video oyununu bulmak, özellikle orijinal olanlar, maddi açıdan çok canımızı yakardı. Oldukça geç keşfettiğimi kabul ediyorum.

LEGO The Lord of the Rings (PS3 İnceleme)
Özellikle LEGO konulu video oyunları, asıl hikayeden sapmadan onlara eğlenceli içerikler katarak, ekranımıza kitlenmemizi sağladı. Hatta konuşmayan o şirin LEGO adamlar ve hanımlar, hikayeyi daha da eğlenceli hale getirdi.

Fakat ne olursa olsun, kendi adıma konuşacak olursam; sonunu bildiğim oyunlardan hiç haz almam. Bu nedenden, filmlerden esinlenen oyunlardan da elimden geldiğince uzak kalırım.