1/2

Lineage 2: Revolution inceleme. Lineage 2: Revolution rehberi

Furkan Güler 18.11.2017 - 17:41
Lineage 2: Revolution mobil platformda devrimsel bir MMO olacak.

Lineage 2: Revolution sonunda çıktı. Netmarble'ın yeni oyunu Lineage 2: Revolution hakkında uzun zamandır yazıyor, çiziyor, inceliyoruz. Baklaım mobil platformun yeni MMO'su nasıl olmuş? Yıllar içerisinde yerini daha hızlı tüketilebilir ve daha popüler olan çevrimiçi oyun türlerine bırakan MMORPG piyasası, artık sadece çok büyük firmaların eski oyunlarına sağladığı destek sayesinde hayatına devam edebiliyor. Yavaş yavaş firmalar tarafından toprağa gömülmekte olan bu türe ait artık pek fazla oyun göremiyoruz. Gördüğümüz oyunlar ise sadece Asyalı oyunculara hitap etmekten daha fazlasını yapamıyorlar. Lineage serisi aslında sandığınızdan çok daha eskilere dayanıyor.

Lineage 2: Revolution mobilin WOW'u olacak

MMORPG piyasasında günümüzün devi olan World of Warcraft’ın bir bakıma temellerini atan Lineage’in ilk oyunu, kapısını oyunculara 3 Eylül 1998 yılında açtı. NCSoft firmasının yoktan var ettiği ilk Lineage, her kesim oyuncu tarafından oldukça sevilen bir yapım haline geldi. Yıllar içerisinde oldukça derin ve kurgusu güzel bir hikayeye sahip olan serinin ikinci oyunu ise 1 Ekim 2003 tarihinde oyuncular ile buluştu. Unreal Engine’in ilk sürümünü kullanan oyun, grafiksel anlamda MMORPG oyunları arasında devrim etkisi yarattı. Daha önce hiç görülmemiş animasyonlar ve efektler sayesinde oyunun mekanikleri adeta oyuncuları kendine aşık etmişti. Ayrıca ikinci oyun ile birlikte oyunun geliştiricileri, hikaye anlamında evreni daha da ilerleterek ortaya Lineage külliyatı koymayı başardılar.

Lineage 2: Revolution İlk izlenim

Sonrasında NCSoft seriyi nadasa bırakarak başka projelere yöneldi. Ancak MMORPG piyasasına her yönden ilham veren seri, Netmarble tarafından yeniden hayata döndürüldü. Bu senenin başlarında Lineage serisi ile alakalı yeni projelerin geliştirildiği sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı. Bunların üzerinde Ekim ayında düzenlenen Twitchcon 2017 fuarında tanıtılan Lineage 2: Revolution ile beraber geliştirilen proje resmiyet kazandı. Şahsen Lineage gibi büyük bir markanın mobil platformlara girmesi beni ilk gördüğümde biraz şaşırttı. Ne de olsa mobil platforma çıkan oyunların maalesef devamlı olarak belli bir kalitenin altında kaldığına şahit olmuştuk. Ancak Koreli Netmarble’ı bu konuda tebrik etmek gerekiyor. Hali hazırda mobil için ortaya koyduğu oyunları göz önüne aldığımızda, firmanın oldukça güzel tecrübeler kazandığını sanırım kimse inkar edemez. Tüm bunların yanında Lineage 2: Revolution’ın tanıtımında kullanılan CGI fragmanlar, oyunun çıkış döneminde oldukça ses getireceğinin habercisi olmuştu.

Lineage 2: Revolution İlk izlenim

15 Kasım tarihin global olarak çıkan oyuna ilk girdiğimde hala aklımda tek bir soru vardı. “MMORPG türü mobil için uygun mu?” Açık konuşayım, sadece bu sorunun cevabını öğrenmek için oyunu indirip kurdum. İlk bir saatlik deneyimden sonra Netmarble’ın beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir yapım ile oyuncuların karşısına çıktığını hemen anladım. Oyunun hikayesi, 2003 yılında çıkan Lineage 2’nin 100 yıl öncesinde geçiyor. Bu kısımda geliştiricilerin oldukça doğru bir karar aldığını söyleyebiliriz. Keza ilk Lineage ile ikinci oyun arasında olan olaylara netlik kazandırmak, stratejik olarak güzel bir hamle olmuş. Böylelikle Netmarble’ın, oyunun hikayesini önemseyen oyuncuları da kazandığını varsayabiliriz.

Oyunca tam olarak dört adet ırk bulunuyor. İnsan ırkı tüm karakter sınıfları için en dengeli ırk olarak ayarlanmış. İnsanlar hikayede ise tanrı olarak ışığın tanrısı olan Einhasad’a tapıyorlar. Elfler ise Lineage’in diğer oyunlarında olduğu gibi evrenin en hızlı ve çevik ırkları olarak karşımıza çıkıyor. En fazla manaya sahip olan Elfler, Su Tanrıçası Eva’ya tapıyorlar. Diğer bir ırk olan Kara Elfler ise kas gücü olarak en güçlü ırk olarak karşımıza çıkıyor.