Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Little Devil Inside tasarımları ırkçılık ile suçlanıyor

Playstation 5 sunumunda karşımıza çıkan Little Devil Inside, ırkçı olduğu iddia edilen bazı düşman tasarımları ile suçlanıyor. Yapımcıdan açıklama geldi.

Little Devil Inside tasarımları ırkçılık ile suçlanıyor

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve sosyal medyanın da gündeminde oturan Playstation 5 sunumunun yıldızlarından birisi de Little Devil Inside olmuştu. Farklı grafik yapısını oldukça eğlenceli gözüken bir dünya ile birleştiren yapım hiç beklenmedik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Oyunun yeni videosunda gözüken bazı düşman tasarımlarının ırkçı olduğunun iddia edilmesinin ardından yapım ekibinden de açıklama gecikmedi.

Little Devil Inside ırkçılık ile suçlanıyor

[reklam=496]

Bildiğiniz gibi Amerika'da yaşanan George Floyd olaylarından sonra ırkçılık tüm dünyanın gündemine oturmuş durumda. Bu konuda aklı selim bütün insanların fikrinin aynı olduğunu düşünüyorum. Bazı durumlarda ise anlam verilemeyen duyarlarla karşılaşılabiliyor. 

İlk olarak Kickstarter projesi ile ortaya çıksa da Little Devil Inside popüleritesi Playstation sunumu ile başladı. Oyunun gösterilen videosunda Afrika yerel kabilelerinde de gördüğümüz, hatta Crash serisinin maskotunda da benzeri gözüken maskeli düşmanlar yer alıyordu. Bu düşman tasarımlarının Afrika yerel kabilelerine benzediği ve bu nedenle de ırkçı bir yaklaşım olduğu belirtildi. İşte bu düşmanların ırkçı tasarımlara sahip edildiği sosyal medyanın gündem maddelerinden biri oldu. Gelen tepkiler üzerine yapım ekibi ise bir açıklama yaptı ve bu tasarımların değiştirileceğini duyurdu. 

Aynı hassasiyetin orta doğu temalı oyunlarda ya da rusların sürekli kötü gözükmesine karşı bir duruş sergilemesini ise tabi ki göremiyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce yukarıdaki görselde de yer alan tasarımlar ırkçılığın bir işareti mi?

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Her maske takan afrika kabilesine göndermemi yapmış olacak.. Bence saçmalamışlar biraz.

0 puan
K
kaskal Çırak

Irkçılık nedir söyleyeyim. Amerikan filmlerinde hor görülen ve sürekli dayak yiyen Çinli market çalışanları.

0 puan
K
kaskal Çırak

Aptalca bir yaklaşım. Kendimi bir adada buldum, beni yemek isteyen yerlilere karşı düşmanlık besledim ve saldırdım. Irkçı mı oluyorum? Yıllardır Gta serisinde farklı kültürlerinden insanlar kötü karakter olarak karşımıza çıktı ırkçılık mı bu?

0 puan
MO
MK Okuru

Yerlilerin seni yiyeceği düşüncesini bilinçaltında yaratan zaten bu tarz tasarımlar. Amerika kıtasının gerçek sahibi olan yerliler bu kıtanın keşfinden sonra oraya ayak basan Avrupalılar tarafından tek tek katledilmişlerdir. Afrika için de böyle. Yine de düşman olarak yerlileri göstermek ırkçılıktır

0 puan
MO
MK Okuru

güya cevap verdi. ne bilinç altı kardeşim yokmu böyle toplumlar. hala cıplak gezen yerli insanlar yokmu bi oyunda ole insanlar olsa ne diyecek sen bizim bilinç altımıza bunu işlemeye çalışıyorsun. E var bu insanlar birader varlar var olanı yapmış adamlar.

0 puan
MO
MK Okuru

Bu güne kadar Dünya'da 5000'den fazla kabileden sadece 9 tanesinde yamyamlık gözlenmiş ki bu da filmlerde gördüğün gibi öyle keyfekeder bir yamyamlık değil. Amerika kıtasının keşfinden sonra buraya göç eden avrupalı göçmenler 100 yıl boyunca 56 milyon yerli öldürdüler. Sen yamyamları biliyorsun ama.

0 puan