LoL, DotA 2 ve daha fazlası hacklendi!

Ceyda Doğan 31.12.2013 - 10:19
Başka oyunlara da dadandılar
Milyonların takip ettiği online oyunların bu aralar başı belada, özellikle de MOBA türündeki oyunlar ayrıca hacker'larla uğraşıyorlar. DERP isimli bir grup dünden itibaren birçok oyunun başını yaktı. Hedef: tanınan streamer James "Phantoml0rd" Varga. DDoS saldırı yapan grup; DotA 2, League of Legends, Club Penguin ve Battle.net'in de sunucularına ulaştı ancak Battle.net'in US sunucusunu sadece 15 dk oyuncularına engelleyebildi.

LoL, DotA 2 ve daha fazlası hacklendi!
İşin ilginç yanı DERP isimli grup James "Phantoml0rd" Varga'ya eğer oynadığı DotA 2 maçını kaybederse, oyunun sunucularına saldıracaklarını belirtmiş ve tam oyun kaybedilirken sunucu çökmüş. Bu durum Los Angeles'ın polis departmanına kadar gitmiş durumda ve Varga'nın evi şu aralar polisler tarafından gözetleniyor. Varga ise şans eseri başına böyle bir olayın geldiğini düşünüyor ancak olay bununla bitmedi. Varga'nın tüm kişisel bilgileri yerel polis departmanına sızdırılmış.

Bugünden itibaren DDoS saldırısına uğrayan oyunların firmalarından belirli açıklamalar gelmeye başladı ancak durum ne olacak şimdilik bilinmiyor.

LoL, DotA 2 ve daha fazlası hacklendi!
James Varga yaşanılan bu olaylar yüzünden saldırıya uğrayan tüm firmalardan özür dilese bile DERP yeni hedefini çoktan belirlemiş durumda.

LoL, DotA 2 ve daha fazlası hacklendi!
Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
LoL, DotA 2 ve daha fazlası hacklendi!
İlginizi Çekebilir