1/2

LoL Türkiye Büyük Finali'nin önemli isimleri konuştu

Ceyda Doğan 18.07.2013 - 13:07
Riot cezalandırma sistemi için çalışıyor
League of Legends turnuva ateşi devam ediyor! Türkiye Büyük Finali yavaş yavaş yaklaşırken, LoL hayranları oldukça sabırsızlanmış durumda.

Uzun süredir konuşulan ve 27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Türkiye Büyük Finali'nin ana başlıkları, dün akşam Sofa Otel'de Riot Games tarafından yapılan bir etkinlikle duyuruldu

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu’nun açılış konuşması ve sunumunun ardından toplantı Avea Bireysel Segment Yönetimi Direktörü Zeynep Manço’nun konuşması ile devam etti. Bu aralar akıllarda yer edinmiş olan cezalandırma sistemini geliştirdiklerini ve uygulamadaki Tribunal sisteminden çok daha başarılı bir sistemle karşımıza çıkacaklarını açıklayan Riot, League of Legends hayranlarını heyecanlandırdı.

LoL Türkiye Büyük Finali'nin önemli isimleri konuştu
Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu konuşmasında “Son 5 yılda tüm dünyada oldukça büyük kitlelere ulaşan e-spor, Türkiye’de de kendini hissettiriyor. League of Legends sezon maçlarının izlenme oranı Amerika, Avrupa, Çin, Kore ve Türkiye’de standart TV programlarının izlenme oranı ile yarışıyor.  Türkiye’de şu ana kadar gerçekleşecek en büyük e-spor finaline açık hava alanda 5.000’den fazla seyirci tanıklık edecek“ derken, e-spor olgusunun Türkiye'de hızla gelişmekte olduğundan bahsetti.

Hiç kuşkusuz birçok oyuncunun cezalandırma sistemiyle ilgili şikayetleri mevcut ancak bunların da çareleri yavaş yavaş bulunuyor. Riot Türkiye dün akşamki basın toplantısında, bunların özellikle altını çizdi. Oyuncu kalitesini arttırmak sadece firmaya değil, aynı zamanda oyuncuların kendisini de ilgilendirir. Bu bağlamda her birimize, özel birer görev düşüyor.

Şu aralar popülerleşen ve bir çok oyuncuyu da dize getiren chat ban sistemi geliştirildiğinde, olacakları düşünün. Bu sistemin bu şekilde çalışması, oyuncuların yazdığı her şeyin önemli olduğunun bir göstergesi. Saygısızlık, nefret söylemi veya oyuncunun diniyle ilgili kötü bir yaklaşımda, Riot konuya direkt el atıyor. Bu bağlamda League of Legends, gelişmeye devam ediyor.

Gelelim Türkiye Büyük Finali'nin eşleşme tablosuna. Erdinç İyikul eşleşme tablosunun tamamen puanlama sırasına göre ayarlandığını belirtti.

LoL Türkiye Büyük Finali'nin önemli isimleri konuştu
TBF'nin nakit ödülleri ise sırasıyla:

1. Takım: 40.000 TL
2. Takım: 20.000 TL
3. Takım: 10.000 TL olarak belirlendi.