Lovecraft temalı Türk oyunu geliyor

Ersin Kılıç 29.03.2016 - 15:24
Stygian yapım aşamasında!
Bu aralar bağımsız yapımcılardan oldukça farklı Türk oyunu gelmeye başladı. İşte bunlardan biri olan Stygian: Reign of the Old Onessahip olduğu tema ve özellikler ile diğer oyunlardan ayrılmayı başarmış. Çünkü doğaüstü olayları ve korku temasını benimseyen oyun Howard Philips Lovecraft'ın dünyasından esinleniyor.

Oyuncuları kasvetli bir dünyaya davet eden Stygian tür olarak rol yapma ve sıra tabanlı bir dövüş sistemine sahip. Yapım ekibi zor bir dövüş sisteminin oyuncuları beklediğini ve yapılacak bazı seçimler ve büyülerin ağır sonuçlar doğurabileceğini de belirtmiş. Ayrıca oyunun başında farklı başlangıç hikayelerine sahip olan karakterleri oluşturabilme şansı dışındai bu kısımda yapacağınız seçimler karakterinizin yine farklı özelliklere sahip olmasını sağlayacak.

Oyunun en önemli özelliklerinden birisi de akıl sağlığı ve karakter psikolojisinin oyuna olan etkisi. Son olarak Darkest Dungeaon'da buna benzer bir kullanım ile karşılaşmıştık. Yine oyundaki her karakterin kendine has bir iradesi ve akıl sağlığı bulunacak. Oyunda yapacağınız seçimler ve bazı dinamikler akıl sağlığınızı korumanıza olanak sağlayacak. Üstelik bu dinamik oyunun teması ve hikayesi ile birleştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Karakter akıl sağlığının dengesinin ne kadar zor olduğunu Darkest Dungeaon'da görmüştük.

Bu konuda umarız yapım ekibi hedeflediği dengeyi kurabilir. Açıklanan tüm bu dinamikler dışında oyunun tamamen el çizimi bir dünyaya sahip olduğu belirtilmiş. Tabi bu dünyada karşılaşacağımız görev ve hikaye işleyişi başta da söylediğim gibi Lovecraft temasından esinlenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Oyunun resmi sitesine buradan, Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Lovecraft temalı Türk oyunu geliyor
Lovecraft temalı Türk oyunu geliyor
Lovecraft temalı Türk oyunu geliyor
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MonoLog
MonoLog 29.03.2016 20:36
Heroes III :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lovecraft temalı Türk oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir