Mafia 2'ye bomba cevaplar

Sami Türk 12.07.2010 - 16:51
Mafia 2'ye bomba cevaplar


Özel haber: Martin Zavrel ve Denby Grace Mafia 2’nin bilinmeyenlerini cevapladı.

Kaç tane yan görev var ve oynama süreleri ne kadar? Bunlar ana hikayeye uyuyorlar mı?

Yan görevlerin kesin sayısı henüz yok. Şu an oyuna elimizden geldiğince çok eklemeye çalışıyoruz. Fikirlerimiz birkaç oyuna daha bile yeter. Yan görevlerin oyuna uyumluluğu sorusuna gelince, bunlar tamamıyla hikâyeye bağlı. Yan görevler, hikâyeye uyduğu zaman çıkabiliyor. Bu konuda çok zahmet verdik. Öyle ki hem hikayeye uysunlar hem de çok gerçekçi ve inandırıcı görünsünler. Bunla alakalı daha fazla bilgiyi Gamescom’da vereceğiz.


Neden tam üç aile var, neden iki veya dört değil?

Veya on! Tam sebebini bilmiyorum. Daniel Vavra hikâyeyi yazdığında üç tane aile vardı. Bence bu sayı çok da uygundu.

Kar dinamik mi? Eriyor mu? Arabalardan nasıl düşüyor?

Kar hem dinamik hem de değil. Hava ve mevsim dinamik olarak değişmiyor, dolayısıyla oyuncu Empire Bay’de takılırken eriyen kar göremeyecek. Bazı görevlerde kar bazen daha çok bazen daha az erimiş olacak. Bu da göreve uygun olduğunu düşündüğümüzde. Arabadan düşme meselesine gelince, belki görmüşsünüzdür, evet kar cisimlerden ve arabalardan da aşağı düşüyor.

Arabalar, diğer cisimlere/arabalara çarpınca ne oluyor?

Çarpışıp zarar görüyorlar. Arabalar tamamıyla parçalanabiliyor, hasar gören ve tahrip olabilen çok sayıda detay var, yani camlar, tekerlekler, motor kapağı, bagaj… Arabayı kaç parçaya ayırabildiğinizi görmek gerçekten güzel. Aynı araçlar gibi oyun dünyası da zarar gören posta kutuları, su kaynakları vs. gibi sayısız nesneye sahip.

Otomatik nişan alma olacak mı?

Evet, oyuncu için nişan desteği olacak. Fakat bunu kapatabileceksiniz de, ayrıca bu muhtemelen sadece kolay zorluk seviyelerinde kullanılabilecek.


Silahlarda geri tepme olacak mı?

Mutlaka. Her geçen gün oyunu biraz daha geliştiriyoruz, ama zannederim videolarda da makineli silahların geri tepme dolayısıyla zor kontrol edilebildiğini görmüşsünüzdür. Pompalı tüfeklerde de öyle, ama dediğim gibi üzerinde hâlâ çalışıyoruz.

Arabada sürücü görüşü olacak mı?

Bu konuda henüz hemfikir değiliz. Şu an oyunda birçok kamera görüntüsü var (sürücü görüntüsü de bunlar arasında), fakat henüz bunlardan hangisi oyuncuya yarar, hangisi yaramaz test ediyoruz.

Araba kazalarında ölebiliyor muyuz?

Kazalarda sağlık azalıyor, bu sebepten araba kazalarında ölebiliyorsunuz.

Buzzsaw Mission’da farklı hareket edince ne oluyor?

Oyunda birçok durumda farklı ilerlenebiliyor, para ya da kanunsuz aletler kullanabiliyorsunuz, sessizce arkadan bıçak saldırısı veya makineli silah da tercih edebiliyorsunuz. Belli yerlerde hikaye ve durum oyuncuyu, yoğun bir dövüş ya da başka çarenin olmadığı bir sürüşle karşı karşıya bırakabilecek. Buzzsaw görevi, talimatları doğrudan en tepeden mafya ailesinden aldığınız bir görev, bu sebepten yapmak zorundasınız. Ama sonuçta ne olursa olsun silahlı çatışma yaşıyorsunuz.

KAYNAK
Mafia 2'ye bomba cevaplar
mafiaii.net

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2017 19:48
bölümler biti ne yapacağım

MK Okuru
MK Okuru 31.01.2019 10:41
Friends for life modu indie be kur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mafia 2'ye bomba cevaplar
İlginizi Çekebilir