Mark Zuckerberg: Facebook'u düzeltmek 2019'a kadar sürecek

Ege Erkek 8.09.2018 - 19:32
Facebook, bir yıl içerisinde çok büyük onarımlarla değiştirilecek!

Dünya'nın en büyük sosyal medya sitelerinin başında gelen Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine birkaç açıklama yapmak zorunda kaldı. Zuckerberg yaptığı açıklamaların birinde, sitesinin şu an için büyük sorunlarla uğraştığını, bu sorunlardan bazılarının bir sene içerisinde dahi çözülemeyeceğini ve bu yüzden kullanıcılarından sabır ve anlayış beklediğini ifade etti. "Sosyal medya platformunun düzeltilmesi" isimli konuşmasında bu sürecin en az üç yıl süreceğini öngören başarılı iş adamının öngörüsü doğru çıkmadı. Bu bağlamda, 2019 yılında da son bulmayacağı düşünülen bazı sistemsel sorunların bir süre daha Facebook'un başını ağrıtacağı öngörülüyor.

Zuckerberg, Facebook'un  altyapısında mevcut olan can sıkıcı birçok meseleyi nasıl ele almak istediğini anlatan bir dizi not yazacağını söyledi. Adı büyük skandallara karışan Facebook'un imajı, özellikle 2016 yılından beri, gitgide kötüleşmeye devam ediyor. Zira Zuckerberg ve Facebook, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasından, yanlış bilgi yayma skandalına karışmaktan ve 2016 başkanlık seçimlerinde Rus müdahalesine engel olamamaktan ötürü zorlu bir süreçten geçiyor.

Mark Zuckerberg: Facebook'u düzeltmek 2019'a kadar sürecek

Bu tarz sorunları çözmek adına 2017 yılının yaz sezonunda çalışmalara başladığı bilinen Mark Zuckerberg, Facebook'ta açılan nefret gruplarının çoğunu kapattığını duyurmuştu. Bu sorunlara rağmen 2 milyar kullanıcıya ulaştıklarını da sözlerine ekleyen CEO, açıklamalarını şu cümleleriyle tamamladı: "İşimizi nasıl daha iyi yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kafamızın bir bölümü bu soruyla meşgul iken kafamızın diğer bölümüyle de kendimize, sorunları nasıl daha hızlı çözebiliriz ve aynı zamanda problemleri çözerken nasıl daha az hata yapabiliriz şeklinde sorular soruyoruz. Bazen şirketin değerlerine aykırı hareket etmek ve böyle kararlar vermek, gerçekten karşılaştığımız en zor birkaç andan biri. Örnek vermem gerekirse insanlara bir ses vermek, misyonumuzun kalbinde yer alıyor ancak bunu yaparken aynı zamanda insanları güvende tutmak zorundayız."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mark Zuckerberg: Facebook'u düzeltmek 2019'a kadar sürecek
İlginizi Çekebilir