Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasındaki ipler kopuyor

Onur Güner 25.07.2017 - 16:06
Aralarına ''yapay zeka'' girdi
Günümüzün gelişen teknolojisinin kuşkusuz en büyük nimetlerinden birisi de yapay zeka. Artık yavaş yavaş ciddi anlamda geliştirilmeye başlanan yapay zeka denilen algoritmalar, işlerimizi dde  ciddi oranda kolaylaştırıyorlar. Ancak tabii ki tartışmaları da beraberinde getiriyorlar. Uzmanların bazılarına göre yapay zeka aslında insanlığın sonunu getirecek bazı uzmanlara göre ise insanların kurtuluşu olacak. Bu tartışmalar süre dursun şimdi de bu tartışmalara Facebook, Instagram ve WhatsApp CEO'su Mark Zuckerberg ile SpaceX, Tesla ve Boring Company gibi şirketlerin CEO'su Elon Musk da katıldı. Ancak ikili bu tartışma konvoyuna tamamen zıt düşüncelerle birlikte çok hızlı bir şekilde giriş yaptılar. İlk olarak Mark Zuckerberg yaptığı Facebook canlı yayınında Elon Musk'ın yapay zeka açıklamaları için ''oldukça sorumsuz'' demiş ve tartışmanın deyim yerindeyse fitilini ateşlemişti. Bu sefer de Elon Musk en son yaptığı açıklamasında, ''En güncel yapay zekaları gördüm, sanırım bazı insanların bu konudaki bilgileri çok kıt.'' dedi.

Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasındaki ipler kopuyor
Ayrıca Elon Musk kendisine Twitter'dan bir soru soran hayranına ise, ''Mark ile bunun hakkında görüştüm. Kendisinin konu hakkındaki anlayışı sınırlı.'' diyerek cevap verdi. Yani Mark Zuckerberg'in yapay zekaların yararlı olacak konusundaki düşüncelerini Elon Musk kesinlikle desteklemiyor. Zira Elon Musk'a göre yapay zeka insanlık için facia olacak. Bakalım ikilinin arasındaki bu tartışma ne kadar sürecek bekleyip göreceğiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yapay zeka bizim için nasıl bir gelişme olacak?
Yorumlar 35
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
hemmen
hemmen 30.07.2017 22:24
Bilincin ne demek olduğunu bilmeyenler yapay zekanın bilinci vardır demişler. bilinç acı veya zevk duymaktır ve yapay zekanın bilinci olması mümkün değil.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 14:29
Güzel kardeşim....bilinç demek, öz varlığının idrakında olmak, otonom ve özerk olmak demektir en önce. Ben varım, ben bir canlıyım deme durumudur. Yapay zeka teorisi bu zaten keko. :) buna ulaşana kadar yaptığımız herşey virtual intelligence sınıfına giriyor. Adamların amacı zaten bu yazdığım. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
hemmen
hemmen 30.07.2017 01:49
yapay zeka yüzünden birçok insanın çalışmasına gerek kalmayacak ve zaten bir sorun olan işsizlik daha da artacak. insanoğlu teknolojiden çok faydalandı ama çok zararları da oldu. yine aynı şekilde faydası olacak ama zararı da yine aynı şekilde daha çok olacak.
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2017 20:17
Sanmıyorum işsizliğe ve insanların tembelleşmesinden çok insana iş olarak daha farklı kapılar açacağını umuyorum bedenden çok zeka ön planda olacak ve insan evrimi açısından daha iyi olacağını umuyorum sen nasıl düşünüyorsun bilmiyorum ama bence filmlerdeki gibi kötü olmayabilir.
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2017 14:04
Aynen sen çok bildiğin için mühendisler ve bilim insanları çok aptal bunu bilemeyecek bir sen biliyorsun, maalesef filmlerdeki gibi kötü yapay zeka bekleme çünkü olmayacak. İnsan zekasını da geçecek ağlaşanda, üzgünüm ama insan özel bir tür değil:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efrasiyab
Efrasiyab 25.07.2017 17:54
Bu konuda UFO olayına benziyor.. Uzaylı var mı yok mu? Varsa insanlığı tehdit eder mi? Ucu açık bir konu, günlerce tartışsak yine de tam bir sonuç elde edemeyiz. Çünkü yapay zeka hakkında pek bir bilgiye sahip değiliz. Elon Musk ''En güncel yapay zekaları gördüm" demiş. Ne görmüş? Gördüklerini bi zahmet bize de göstersin. En güncel yapay zekaların bile, bir insan beyni kadar olabileceğini düşünmüyorum. Ne şimdi nede gelecekte.. Yapay zekanın insanlığın gelişimine büyük katkısı elbette olur ama her zaman arka planda ona komut verip yönlendiricek bir insan faktörünü unutmamak gerekir. SaygılarımLa..
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2017 14:08
01:55 Bunu kabul etmesen de yapay zekanın bir bilinci var insanlar gibi düşünüp karar verebiliyor ve insana göre daha iyi, unutmuyor hesaplama yapabiliyor önceden karar alabiliyor yakında bilgisayar kapasitesi toplamı insan beynini geçtiğinde insana rakip bir tür olacak. Üzgünüm gerçekler bunlar.
hemmen
hemmen 30.07.2017 01:55
yapay zekanın bilinci olması imkansız. sadece komutlardan oluşur. ve ne dersen onu yapar. eğer yeterince güvenli hazırlanırsa hiçbişeycik olmaz ama kötü kullanım sonucu ve devletlerin-şirketlerin rekabeti nedeniyle kötü sonuç potansiyeli bana da var gibi geliyor
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:07
Senden trilyonlarca kat daha zeki bir varlığa dönüşecek kısacık sürede ( zeka artan katsayısı ile ) insan nedir bu varlık için? kum tanesi kadar manan olmayacak onun için. yapay zekanın teorisi budur, teorik potansiyeli budur işte.
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:06
dikkatini çekiyorum: toplam 100 milyar insanın tek bir süper beyin halini aldığını varsay 10 senede. :) işte yapay zeka bu. "bilinç" aktarmayı başardığın anda virtual intelligence ( şu anda olanların hepsi bu ) buna dönüşüyor işte. bu insan eli ile bir nevi tanrısal bir varlık potansiyeli yaratmaktr
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:04
Yapay zeka'nın teorik olarak öğrenme ve i.q geliştirme sınırı yok ve binlerce insanın beyin gücüne, bilgi analiz birikimine bir kaç günde ulaşabiliyor. :) 10 sene içinde tarih boyunca yaşamış 100 milyar insanın toplam bilgi birikimine, analiz gücüne, i.q seviyesine ulaşabiliyor.
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:02
Gerçek yapay zekaya ulaştıktan sonra sen o inanılmaz öğrenme hızı, sonsuz kaynağı ile ( internet, bütün telefonlar, pc ler kameralar aklına gelecek tüm bilişim altyapısı son kullanıcı ürünü, hepsine erişebilir ) insanlara sözünü dinliyormuş gibi rol yapmayacağını mı sanıyorsun?
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 21:01
kısıtlamaları söz konusu değil, insan değil, organik bedenin kısıtlamaları ve yaşam tecrübesinden bağımsız. sadece dijital bir canlı, varoluştan bahsediyoruz. ama şaka maka cidden canlı ve bilinci var, bedene muhtaç olmadan, ki ona da sahip olabilir ve öğrenme hızı şaka gibi. evvet facia olacak. :D
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 20:59
Yavru "yapay zeka" yani Artificial İntelligence ne demek bilmiyorsun. Kendi öz farkındalığı, bilinci var demek. Ben varım, ben bir canlıyım hissine sahip bir yazılım demek, tam hür irade olana "yapay zeka" deniyor ve buna daha erişmedik ve evet çok ama çok tehlikeli. aşırı hızlı öğreniyr ve ahlak
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2017 18:37
Kusura bakma ama bomboş konuşmuşsun bu konular hakkında hiö bir bilgin olmadığı belli. Ibm in ürettiği yapay zeka 2015 te abd de jeopardy programında şampiyon oldu, rakipleri tüm zamanların en çok kazanan 2 şampiyonuydu. Yarışma boyunca Watson internet bağlantısı olmadan tüm soruları yanıtladı,
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2017 23:45
Sizce yapay zeka bizim için nasıl bir gelişme olacak?

Bu konuyu Mahmut Tuncer e sormak lazım çünkü kar görünce kaymış ve yapay zeka devreye girerek ayağının kırılmamasını sağlamıştır. Teknoloji epey gelişiyor dolar kuruda gelişiyor farklı kafalar ve dünyalarda gelişiyor ama insanlık ölüyor...neyse.
Kalan Karakter: 300 Gönder
xLoodan
xLoodan 26.07.2017 16:57
İnsanların arasında bile zararlı ve yok edilmesi gereken bir tür olduğumuzu düşünenler varken,duygudan yoksun ve çok zeki bir varlık ortaya çıkarsa yok etmek ve yardım etmek arasından hangisini seçer sizce?Çok kolay,duygudan yoksun bir varlık için yok etmek üstünde düşünülecek bir şey değil,yardım etmek ise zor bir iştir.Ve duyguları olmadığı için mantık çerçevesinde hareket edecektir.
Bazı manyakların düşündüğü gibi 'biz yaratıcılarına' ölümsüzlüğü falan hediye etseler süper olurdu.Neyse 2040 gibi olaylar patlak verecekmiş,hadi hayırlısı.
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2017 00:39
Aynen, Elon'un haklı olduğunu düşünüyorum. Malum intihar eden robotlar veya yapay zekasıyla kendi varlığını sorgulayıp veya insanları sorgulayıp intihar eden veya küfredip düşmanca tavır alıp en son kafayı yiyen örnekleri gördük. Ultron gibi bir şey çıkabilir karşımıza.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasındaki ipler kopuyor
İlginizi Çekebilir