1/3

Masterpiece Carlito’s Way

Orhun Fatih 6.05.2014 - 11:58
Biri Scarface mi dedi?
Scarface’den 10 yıl sonra 1993 yılında Brian De Palma’nın yönetmenliğinde vizyona girdi Cartlito’s Way. Film ülkemizde Carlito’nun Yolu ismiyle izleyicileriyle buluşmuştu. Kısaca konusuna değinecek olursak; Carlito uyuşturucuyla olan problemleri yüzünden hapse düştü.  Cezasını çektikten sonra, avukat arkadaşının yardımıyla hapishaneden çıkar ve kendine düzgün bir hayat kurmak ister. İşi uyuşturucuyla olan adamlar hiçbir zaman iyi yola girmezler, kendileri isteseler de bela gelir onları bulur. Filmde Carlito’nun bu beladan sıyrılma çabalarına ve mafyanın içerden nasıl işlediğine tanık oluyoruz.

Masterpiece Carlito’s Way
Al Pacino bu film çıkmadan önce birçok mafya filminde rol almıştı. İçlerinde en sevdiğim ve defalarca izlediğim Scarface’di. Carlito’yu izlemeden önce ufak bir şüphe duymuştum, Scarface’in üzerinden on yıl geçmişti ve Pacino orta yaşlarına gelmişti acaba nasıl bir film beni sürükleyecek mi diye düşünmüştüm. Ben Scarface tarzı bir film beklerken karşıma bambaşka bir yapıt çıkmıştı ve bu filme de hayran olmuştum. Tabi defalarca izlemem de kaçınılmaz sondu.

Blitzway, sinema filmlerine özel serisi olan Ultimate Masterpiece serisine Carlito’yu da eklemiş. Serinin diğer üyesi ise Scarface. Sanırım Blitzway’in mafya filmlerine karşı bir zaafı var. Blitzway çok nadir zamanlarda en özel figürleri çıkarıp piyasa sürer.  Şu ana kadar iki adet figür ve bir adet heykel piyasaya sürdü. Figürler Scarface ve Carlito’s Way, heykel ise Bruce Lee’nin 40. Yıl özel heykelidir.

Masterpiece Carlito’s Way