MB 2: Bannerlord için yeni bir millet daha duyurulmuş durumda

Furkan Güler 15.01.2018 - 13:14
Oyunun sahip olduğu kabileler daha da zenginleşiyor.

Mount & Blade II: Bannerlord videoları ile oyuncuları heyecanlandıran TaleWorlds Entertainment, yeni oyunları için yeni bir millet daha duyurdu. Aserai adını alan bu milletin Arap kabilelerinden esinlenildiği belirtiliyor. Diğer milletlere nazaran daha fazla şiddet yanlısı olan Aserai milleti için tabiri caiz ise çöl ikliminde savaşmanın kitabını yazmışlar diyebiliriz.

Mount & Blade II: Bannerlord'in Aserai milleti duyuruldu

Aserai milleti için yayınlanan blog yazısı ise şöyle,

Selamlar Kalradya Savaşçıları!

İmparatorluğun kalbinin güneyinde, güneşin dövdüğü dağlarla çevrelenmiş Bronz Çöl Nahasa uzanır. Yeşil toprakların geçitlerinden gelen bir gezgin, ilk olarak, çakıl ovaları ve volkanik yükseltiler tarafından bölünmüş sıcaklık pusunun altında parıldayan kumulları görür. Zaman zaman sellerin gürlediği çöküntüler ve vadilerin altında sıkışıp kalmış yeraltı suları bulmak da mümkündür. Bu vahalara insanlar yerleşmiştir. Herbirinin kendi ayrıntılı soy ağacı olan, ancak toplu olarak Banu Asera ya da hepsinin ataları olduğunu iddia ettikleri efsanevi kabile reisi Asera’dan sonra Aserai olarak bilinen düzinelerce klan ve alt klanlara bölünmüşlerdir.

İmparatorluk, yükseltilerde dahi lejyonlarını, orduları yok eden kalıntılara gönderme taraftarı değildi. Bunun yerine, sonsuz bir güç gösterisi mücadelesi veren klanlar arasında müşteriler ve müttefikler yetiştirerek gücünü Nahasa’ya yansıtmıştır. Vahalarda güvenliği elinde tutabilen klanlar, buradan geçen karavanları korumak için imparatorluk desteği kazanmış ve zenginleşmişlerdir. Çölün içine giremeyenler ise bir dönüş planlayana kadar keçi ve deve yetiştirmeye ve karavanlara baskın düzenlemeye bırakılmışlardır. Bugün, imparatorluğun sunduğu yeni fırsatlar ve yeni risklerin azalmasıyla Aserai, en zengin klan içinden, Banu Hulyan’dan seçilen bir sultanın himayesi altında bir ittifak oluşturmaya razı olmuştur. Ancak herkes güç gösterisinin sadece kısa bir süre için durduğunu, doğru an geldiğinde yeniden başlayacağını bilir. 

Aserai, ölçü ve kurumları Bannerlord’un politik sistemine çok da uygun olmayan, üç kıta genişliğindeki halifeliği meydana getiren, yedinci yy. büyük islami fetihlerinden hemen önceki Arap kabilelerine dayanır. Yüzyıllar önce Araplar, Arap ve Suriye çölleri toprak ve sınırlarında bir dizi ittifak ve krallık kurmuşlardır. Özellikle Haçlı seferleri sırasında birçok ünlü muharebe Akdeniz kıyı bölgelerinde ya da Anadolu’nun yüksek bozkırlarında gerçekleşmiş olmasına rağmen, birçoğu tüm Orta Doğu’yu kurak boş araziler olarak düşünür. Arap topraklarının merkezinin çoğunlukla çöl olduğu da doğrudur. Manzaralarımız, kum tepelerinin, engebeli dağların ve vahaların sert güzelliğini, aralardaki çalılık ve kurak vadiler gibi daha az cazibeli bölümlerle birlikte yansıtır.

Tarihçiler, Palmira, Kinda, Hirah ve çöllerin diğer beyliklerinin kabile reisleri, kralları ve arasıra yönetime geçen kraliçelerinin güçlü portrelerini sunmaktadır. Bazıları, kendi bölgelerindeki insanları tatlı dille kandırarak, tehdit ederek, rüşvetle, dalavereyle, gösterişle ve utanmadan adam kayırma ile yöneten, ahlaki olarak karmaşık karakterlerdir. Aserai sultanı Unqid de aynı hamurdan yoğurulmuştur. Imru al-Qais, Antara ve Tarafa gibi savaşçı ozanlar, görevlerini kolaylaştırmamıştır. Bu ehlileştirilemez başıboş kişiler, insanların deneyimlerinin geçiciliğini, ıssız kamp alanlarında, rüzgar ve sel ile yavaşça silinmiş gizli aşk hatıralarını anlatan gazeller yazıp, bunları, kazandıkları savaşlar ve sürdükleri atlarla alakalı yazdıkları iftihar dizelerine geçiş yapmak için kullanmışlardır. Bannerlord’un yeni etkinlik sistemini, gelecek vadeden bir sultanın sakinleştiricilik ve liderlik yeteneğini test edecek bir kin ve düşmanlık hikayesi yaratmak için kullanıyoruz. 

Ortadoğu orduları popüler olarak atlı okçular ile ilişkilendirilirler fakat aslında bu, Türklerin istilaları ile İslamın kuruluşundan sonraki yaklaşık iki yüzyıl için geçerlidir. Araplar, kısa kılıçlar, uzun mızraklar ve basit arbaletler ile savaşmışlardır. Savaşçılar, düzenli ordular ya da bireysel şampiyonlar olarak esneklikleri, ışık saçan mızraklarıyla çevik dövüşmeleri ile övünmüşlerdir. Berberilerin favori silahlarından biri olan mızraklar, İslami ordularda oldukça erken ortaya çıkmıştır ve bizim de onları kullanabilen Aseraimiz vardır. Hepsi, piyade ve süvarilere karşı oldukça iyi dengelenmiş iyi birliklerin bir karışımıdır. Arapların, atlarıyla gurur duydukları hemen herkesçe bilinir; Aserai topraklarında, çayırlarda üretilmiş Aserai cinslerinin de eşsiz özellikleri vardır. Orta Doğu savaşçıları genellikle zengin işlenmiş kumaşların altına bir zırh karışımı giyiyorlardı. Bannelord’un fizik modeli çöl rüzgarlarında dalgalanan flamalar, at kuyrukları ve kaftanlar ile bu orduların ihtişamını hayata geçirerek bize yeni seçenekler sunmaktadır.

Aserai, diğer tüm Bannerlord kültürleri gibi küçük ülkelere sahiptir. Jawwallar, İslam tarihi boyunca halifeler, sultanlar ve krallarla uğraşan Bedouin göçebeleridir. Referans noktamız her ne kadar geç antik çağ ve orta çağın başları olsa da, halifelerce kurulan bazı kuruluşları da tanıtıyoruz. Köle savaşçıların birliği olan Ghilman, hilafeti ele geçirmek için savaşan ve sonuçta elde eden Memlüklülerin atalarını temsil eder. Aserai şehirleri, Binbir Gece Masalları’ndan Naguib Mahfouz’un romanlarına kadar Orta Doğu kent hayatının hikayelerinde var olan arka sokak mafyalarının boyunduruğu altındadır. Güneyin çölünün yönetilmesi zor, içinden geçilmesi tehlikelidir ancak diğer krallıklar, imparatorlukları dizlerine getirebilecek bir ev sahibini birden önlerine çıkarabilir umuduyla kendilerini riske atarak bu tehlikeleri görmezden gelirler.

Yorumlar 43
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2018 20:56
Arkadaşlar sakin kalalım biliyorum çok bekledik ama inşAllah değecek ama bu sene çıkması lazım ama oyun piyasasındaki tek büyük gururumuz bu yüzden biraz sakın kalalım ama hepiniz bazı yorumlar hariç haklısınız
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2018 02:42
Ergen olduğunu nereden biliyorsun insan gibi yazmış sen hayvangibi cevap yazmışsın
Karcemackers
Karcemackers 18.01.2018 19:25
tipik ergen talewords fanı sütünü iç ve uyu. bu kafayla sizden hiçbir baltaya sap olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Karcemackers
Karcemackers 15.01.2018 14:57
atı alan üsküdarı geçti çıkarsan ne yazar çıkarmasan ne yazar. buradanda herkese tepki olarak almamalarını tavsiye ediyorum. gizliden 2 yıl çalış etti 8-9 yıl.
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2018 11:57
Karcemackers, tipik asosyal bir hayatı olmayan ergenin tekisin.
Karcemackers
Karcemackers 18.01.2018 16:13
siz ancak duvarlara konuşup kendinizi kandırabilirsiniz ama beni asla .
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2018 04:13
Mİllete şu kadar böyle salak saçma yorum yapmasan ciddiye alabilirdim. Ama şu an gözümde yaşı önemsiz en azından velet ruhlu olduğu kesin olan birine dönüştüğün için fikirni kendine sakla ve bu kadar da ağlama. Seven hâla seviyor bu seni ilgilendiren bir durum değil.
Karcemackers
Karcemackers 16.01.2018 14:10
sütünü iç ve uyu ergen aptal talewords fanı.
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2018 19:05
yav hadi git işine.. işine-okuluna bak..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2018 23:37
mount and blade türünün tek örneği, sonsuz olasılıklara izin veren bir motoru ve mantığı var. Tüm dünyada en çok modlanan oyunlardan biri. Oyun firması da bu fikri ortaya çıkartanlar da harika bir iş başardı. Bannerlord da orijinaline sadık ve güzel görünüyor. Acelesi yok :)
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2018 13:29
senden hangi baltaya sap oldu peki karce
Karcemackers
Karcemackers 16.01.2018 14:12
bu kafayla sizden hirbir baltaya sap olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2018 21:25
5 senedir gelişim aşamasında olan Bannerlord, çıktığında çağın çok gerisinde kalacak.
Karcemackers
Karcemackers 18.01.2018 18:48
5 değil 8.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2018 00:31
bu oyun ilk tanıtıldığın da grafiklere bakıp ''vaaaay'' demiştim ama şimdi ''bunun için mi bekliyoruz'' dedim. Umarım Mac sürümü de çıkar.
Karcemackers
Karcemackers 18.01.2018 16:25
rüyanda mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MB 2: Bannerlord için yeni bir millet daha duyuruldu
İlginizi Çekebilir