Merlin'in Kazanı okurları, bu bölüm sadece size özel!

Murat Halilbeyoğlu 5.12.2012 - 13:20
Merlin'in Kazanı okurları, gün sizin gününüz
Merhaba sevgili Merlin'in Kazanı okurları,

13 yıllık yayın hayatımız boyunca sizlere oyun dünyasındaki haberleri, gelişmeleri, yenilikleri olabildiğince bol, eğlenceli ve ilgi uyandırıcı içeriklerle sunmaya çalıştık. Bu çabamızın nice 13 yıllar boyunca ilerlemesini umuyoruz (evet şu an için rakamda huzursuz edici bir tad var ama 14. yıla geçince sorun kalmayacak) ve bunun için de bizler elimizden geleni yapıyoruz. Sizlere videolar, haberler, makaleler ve incelemeler ile sunduğumuz bu içeriklerde bütün krediyi kendimize toplamak olmaz elbette. Bu zamana kadar siz okurlarımızın da bizlere yapmış olduğu katkıları göz ardı edemeyiz. Bize gözden kaçırdığımız haberleri ileten, içeriklerimizin altına attığı güzel eleştiriler ve yorumlarla onları daha iyi hale getirmemiz için yol gösteren, makaleleri ve yazıları ile sitemize katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Yalnız bu iş kuru bir teşekkürler kalmaz.

Bildiğiniz gibi sitemizde uzun süredir "Sizden Gelenler" adlı bir bölümümüz bulunuyor. Yukarıdaki paragrafta bahsettiğim bütün içeriklerin yayınlandığı bu bölüm bir süredir amacını yitirmiş ve işlevini kaybetmiş durumdaydı, lakin artık bu gidişe bir dur demenin vakti geldi. Her gün pek çoğunuz gerek sitemize gerek bana ve diğer editörlerimize, sitemize katkıda bulunmak istediğinizi belirten mesajlar gönderiyorsunuz. Bizler her ne kadar elimizden geldiğince bu mesajlarınıza cevap vermeye çalışsak da maalesef arada kaçırdıklarımız da oluyor. İşte hem bu durumu önlemek hem de güzel sitemizde sizlerin fikirlerine sadece yorum bazında değil, ancak daha büyük imkanlarla yer vermek için "Sizden Gelenler" köşemizi yeniden ayaklandırmak niyetiyle yola koyulduk.

Merlin'in Kazanı okurları, bu bölüm sadece size özel!
Elbette burada işin büyük çoğunluğu sizlere düşüyor.

Sizden istediğimiz şey, bizlere eski-yeni/çıkmış-çıkmamış oyunlar, oyun dünyası, Türkiye'deki oyun sektörü veya ilgi duyduğunuz ve okurlarımızın genelinin de ilgi duyacağını düşündüğünüz yazılarınızı, incelemelerinizi, makalelerinizi ve hatta tam çözüm, rehber tadında hazırladığınız videolarınızı bizlere göndermeniz. Bu şekilde hem Merlin'in Kazanı kitlesine fikirlerinizi duyurup, onlarla çalışmalarınızı paylaşabilecek hem de bu sektöre ufaktan adım atmaya başlayacaksınız.

Fakat bu konuda karışıklık çıkmaması için belli şeyleri de önceden belirtmek gerektiğini düşünüyoruz. İlk olarak hazırladığınız içerikleri, hem bizim hem de diğer okurlarımızın sizleri rahat hatırlaması için, ad ve soyadın yanında Merlin'in Kazanı nick'inizle birlikte gönderin ki başka haberlerin altına yorum yaptığınızda insanlarda "Hey bu adam şu makaleyi yazmamış mıydı?" ya da "Bu arkadaşın şu videosu cidden çok faydalı oldu" gibi fikirler oluşsun. (Kısacası içeriğinizi göndermeden önce eğer olmadıysanız, lütfen sitemize üye olun)

Hazırladığınız içeriğin odak noktası olan konular hiç önemli değil, dilerseniz 10-15 yıl öncesinin bir oyunu hakkında fikirlerinizi belirten bir yazı yazın ya da gelecekte çıkacak oyunlar hakkında beklentilerinizi ve endişelerinizi anlatan bir makale hazırlayın. Dilerseniz genel olarak oyun dünyasına bir göz atın ya da sizin için en iyi konsolu ve neden sizin için en iyi konsol olduğunu belirten bir galeri hazırlayın. Bunlar da mı sizi sarmadı, o zaman filmler hakkında görüşlerinizi belirtin, kısa hikayeler yazın, seri halinde kısa hikayeler yazın, müzik dünyasını övün ya da eleştirin, bilimdeki gelişmeleri, teknolojideki yeni ürünleri, akıllı telefonların hükmünü, bilişim dünyasının iyi-kötü yanlarını bizlere ve okurlarımıza kendi fikirleriniz ile anlatın. "Yazı benim işim değil" diyorsanız o zaman alıp bir oyunun video rehberini, tam çözüm videosunu hazırlayın ve bizlere gönderin. (Video kısmında bu iki seçenek haricinde şu an için diğer fikirlerinizi sadece mesaj olarak iletirseniz seviniriz.)

Kısacası fikirlerinizi bizlerle basit bir "yorum"dan daha öte seviyede paylaşın. Sizler de Merlin'in Kazanı'nın bir parçası olun. Sitemizi daha da büyütmemize ve bunu da sürekli artan bir kalite çizgisinde yapmamıza yardım edin.

Merlin'in Kazanı okurları, bu bölüm sadece size özel!
Yazı koşulları
Şimdi gelelim işin teknik yanlarına (farkındayım yazı biraz uzadı ancak akıllarda soru kalmasın istiyorum). Öncelikle sizden istediğimiz kendi fikirlerinizi bizlerle paylaşmanız. Elbette kaynaklardan yararlanıp, başka makalelerden esinleneceksinizdir ancak lütfen 10 farklı yazıdan bölümleri kopyala-yapıştır tekniği ile bir araya getirip bizlere sunmak yerine bu 10 yazıdan anladığınız şeyleri, kendi düşüncelerinizi de katarak bizlere gönderin. Bunları yaparken kaynak aldığınız yerleri de lütfen bizlere belirtin. Kaynak kullanmadınız mı? Sadece aklınızdakileri mi kağıda döktünüz? O daha da muhteşem.
 
Bir diğer isteğimiz de yazılarınızın en az 3500 karakterden oluşması. Bu MS Word'de 11 punto ile yazılan yaklaşık bir sayfalık yazıya denk geliyor. Sonuç olarak bundan daha azını çoğunuz yorumlarda da yazabiliyorsunuz. Bizim sizden istediğimiz aklınızdaki her şeyi bize aktarmanız.

Yazılarınız ve videolarınız için bizim yapacağımız tek şey onları belli kontrollerden geçirip sizin isminiz ve MK nick'iniz ile sitemizde yayınlamak olacak. Elbette yazı ve videolar içerisine küfür, hakaret, propaganda, yasa dışı konular gibi şeyleri de koymamanızı rica ederiz.

Yazı içine görsel olarak koymak istediğiniz resimler 450 piksel genişliğinde olacaktır. Dolayısı ile göndereceğiniz resimlerin bu boyutun altında olmamasına dikkat edin. Yazılarınızın manşet resimleri ise 640x270 boyutlarındadır. Eğer manşete ek bir şey yazılmasını isterseniz bunu da gönderdiğiniz mail ile bize bildirin.

Lafı daha fazla uzatmadan konuyu toparlayacak olursak; Merlin'in Kazanı ekibi olarak sizlerin fikirlerine, düşüncelerine, hayallerine sitemizde olabildiğince yer vermek istiyoruz. Elbette bu olay, burada yazdıklarımız ile sınırlı kalmayacaktır. Zamanla "Sizden Gelenler" bölümümüz için hem bizim hem de sizin yeni fikirleriniz doğacak ve bu şekilde bölümümüz daha da büyüyüp iyi hale gelecektir, nitekim bir yerden başlamak lazım.

Şimdi (belirttiğimiz nitelikteki) yazılarınızı mektup2@merlininkazani.com adresine ad, soyad, MK kullanıcı adı ve (yazılarınız için) kaynakların linkleri ve/veya isimleri ile birlikte bize gönderin. Eğer yazılarınız için düşündüğünüz belli şablonlar varsa ("Şu kısmı italik olsun", "Şuraya linkini verdiğim resmi koyalım" gibi) bunları da attığınız mail'lerin içerisine bizlere iletin.

Öte yandan YouTube veya başka video sitelerinde kendi hesabınızda bulunan ve tamamen sizin hazırladığınız videoların linklerini de kısa bir tanıtım yazısı ile aynı adrese ad, soyad, MK kullanıcı adınız ile gönderin.

Haydi sevgili okurlar, şimdi sırada sizde. Merlin'in Kazanı bizlerin olduğu kadar sizlerin de siteniz ve bizler hep birlikte mükemmel bir iş çıkartacağımıza inanıyoruz. Konu hakkındaki görüş, istek ve sorularınızı aşağıya yorum olarak bekliyoruz.

Saygılar ve sevgiler;

Murat Halilbeyoğlu
Merlin'in Kazanı Haber Müdürü
Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Merlin'in Kazanı okurları, bu bölüm sadece size özel!
İlginizi Çekebilir