Microsoft GeoHot'a kucak açtı

Murat Halilbeyoğlu 20.01.2011 - 10:54
Dost mu? Düşman mı?
"Kırıcı" insan GeoHot, iPhone ve Sony PS3 ile yaptığı işlerle adını herkese duyurdu. Ardından Sony'nin açtığı dava ve firmanın hacker'ı suçlamak için hesabına yatırdığı 1 dolar skandalı ile 21 yaşındaki genç bir anda dünyayı ikiye böldü. Bir kısım kendisine hayranlık duyarken bir kısım ise hiddet duyuyordu.

Hiddet duyanlar arasında elbette mantıklı olarak ilk sıralarda teknoloji firmaları yer alıyor. Başını Sony ve Apple'ın çektiği bu gruba birçok büyük firma da dahil, Microsoft hariç.

GeoHot ekibi Micrsoft Windows Phone 7'nin son umut kalesi olduğunu belirtti. Sadece birkaç saat sonra ise dev firmadan cevap geldi;

"geohot, eğer wp7'de muhteşem şeyler yapmak istersen bana bir e-posta gönder de ekibim sana bir telefon yollasın - sonuçta her şey geliştirme yaratıcılığının yayılması için"

Microsoft GeoHot'a kucak açtı
WP7 bölümü yöneticisi Brandon Watson
Windows Phone 7 yöneticisi Brandon Watson'ın attığı bu tweet açıkçası şaşkınlık yarattı. Ancak bir yanda da alkışlandı. Kişiler ve firmalar arasındaki ezeli rekabete çok aykırı olan bu durum için Microsoft'un bu sözleri kalpten mi yoksa sadece diğer firmalara nispet ve reklam amacı ile mi yapıyor bilinmez, zaten yakın zamanda da gerçekte ne olduğu belli olur.

Ancak şu an içi GeoHot kendine yani bir arkadaş buldu gibi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft GeoHot'a kucak açtı
İlginizi Çekebilir