Microsoft'a 20 milyon dolarlık ceza

Kaan Can Özalp 7.06.2023 - 11:23
Microsoft, 13 yaşından küçüklerin bilgilerini sunucularında sakladığı için 20 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Açılan dava sonucu Microsoft'u, "çocukların kişisel bilgilerini ailelerinden izinsiz bir şekilde Xbox aracılığıyla topladığından ve uzun bir süre depoladığından ötürü" 20 milyon dolarlık cezaya çarptırdı.

Ünlü olan firma bu cezayı ödemeyi kabul ederek, 13 yaşından küçük çocukların bilgilerini yalnızca 2021 yılının Mayıs ayına kadar sunucularında barındırdığını itiraf etti. FTC tarafı ise bu cezanın sebebini; "Ebeveyn izni olmadan asla çocukların bilgilerini sunucularınızda saklamamalısınız." diyerek Microsoft'un "Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma (COPPA)" yasasını ihlal ettiğini belirtti.

Microsoft ihmali kabul etti

FTC'ye göre ünlü firma, 13 yaşından küçük olan çocukların verilerini yasal olarak belirtilenden daha fazla sakladı ve bilgileri bu sebepten riske attı.

Elde edilen bilgilere göre Microsoft, FTC'nin verdiği talimata göre 20 milyon dolar ödemenin yanı sıra, sisteminde de COPPA yasasına uyarak bir takım değişikliklere başvuracak. Bu değişiklikler tabii ki çocukların çevrimiçi gizliliğini korumayı güçlendirmeye yarayacak.

Söylenenlere göre yeni oluşturulan hesaplarda artık çocuklar için ekstra bir ebeveyn onayı gerekecek ve eğer 2021 Mayıs ayından daha önceden oluşturulmuş olan hesabın sahibi hala 13 yaşından küçükse onlar için de ekstra ebeveyn onayı gerekecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'a 20 milyon dolarlık ceza
İlginizi Çekebilir