Microsoft'a bir soruşturma da Almanya'da açıldı

Murat Oktay 29.03.2023 - 12:35
Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alması domino etkisi yarattı gibi. Firmanın Almanya'daki çalışmalarının araştırılması için Federal Kartel Ofisi (FCO) dava açtı.

Dün bazı Amerikan Meclis üyelerinin Sony'nin XBox'a haksız zarar verdiği haberini yaptıktan sonra bugün de bir haber Almanya'dan geldi. Alman Federal Kartel Ofisi (FCO) firmanın antitröst yasasını ihlal edip etmediğini araştırıp, soruşturma açılabilmesi için dava açtı.

Microsoft arı kovanına çomak mı soktu?

FCO başkanı Andreas Mundt yaptığı açıklama ile şunları söyledi:

"Windows ve Office ürünleri ile Microsoft, işletim sistemleri ve ofis yazılımları konusunda uzun süredir devam eden ve çok güçlü bir konuma sahiptir. Buna dayanarak şirket, ürün yelpazesini hem ticari müşteriler hem de tüketiciler için sürekli olarak genişletmiştir.

Daha yakın zamanlarda, genellikle diğer Microsoft uygulamalarıyla bağlantılı olan bulut hizmetleri Azure ve OneDrive'ın öneminde ve video konferanslar ve ortak çalışma için bir yazılım olan Teams'in yankılanan başarısında güçlü bir artış gördük.

Ayrıca Microsoft, Xbox ile oyun oynama, LinkedIn hizmetiyle kariyer ağları veya arama motoru Bing ile internette arama yapma gibi başka alanlarda da aktiftir.

Şirket son olarak AI uygulamalarının entegrasyonu ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bunun ışığında, Microsoft'un pazarlar arası rekabet için çok önemli olup olmadığını incelemek için iyi nedenler var.

Böyle bir bulgu, erken bir aşamada harekete geçmemize ve olası rekabete aykırı uygulamaları yasaklamamıza izin verecektir."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 13:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'a bir soruşturma da Almanya'da açıldı
İlginizi Çekebilir