Mission Impossible Fallout nasıl bir film?

Furkan Güler 25.07.2018 - 15:33
Altmışına merdiven dayayan Tom Cruise'u aksiyon sahnelerinde durdurmaya çalışmayın!

İlk olarak 1996 yılında hayatımıza giren ve Tom Cruise’un kariyerine büyük derecede etki eden Mission Impossible serisi, bu yıl altıncı filmini sevenlerine armağan etti. Her bir filmde fantastik öğelerini geliştiren ve aksiyon seviyesini hep yukarılara taşıyan seri, Bond ya da Bourne serisinde olduğu gibi bütün filmlerinde izleyicilerini memnun etmeyi başardı. Bu kez kadrosuna Superman rolünden tanıdığımız Henry Cavill’ı da katan yapımcılar, hikaye gidişatını bir önceki filme bağlamayı uygun görmüşler. Beşinci filmde karşılaştığımız Syndicate organizasyonunun lideri Solomon Lane’in hikayesini devam ettiren senaristler, filmde liderlerini kaybeden ve Apostle adı takılan kiralık katil ajanları kahramanımızın başına bela ediyorlar.

Mission Impossible Fallout nasıl olmuş?

Mission: Impossible Fallout

Saman altından su yürütür bir şekilde bağlı olduğu davayı devam ettiren Solomon Lane ve Lark ismini alan gizemli kişi, dünyayı nükleer silahlar ile tehdit eder. MI6’e bağlı olan Ilsa Faust’un da dahil olduğu hikayede Ethan Hunt ve ekibi, nükleer silahları durdurmak için düğmeye basar. Ethan Hunt’ın bağlı olduğu IMF’i kontrol etmek üzere gönderilen CIA ajanı August Walker (Henry Cavill) ise hikayede oldukça kilit bir rolde bulunuyor. Hunt’a yardım eden ancak aynı zamanda her bir hareketini CIA’e bildirmekle yükümlü olan Walker, bu sebepten dolayı IMF’in güvenini kazanmakta güçlük çeker. Hikaye bir sarmal misali karışık dursa da, film sırasında kafalarda oluşan her soru işareti teker teker sırasıyla cevabını buluyor. Bu yüzden film boyunca senaryodan kopmadan heyecanlı aksiyon sahneleri arasında kaybolabiliyorsunuz.

Mission Impossible serisinin en büyük silahı aksiyon sahneleri ise geriye kalan beş filmin seviyesiyle aynı durumda. Oldukça başarılı silah çatışmalarının yanı sıra Hunt’ın yumruk yumruğa dövüştüğü sahneler, güzel bir şekilde kurgulanmış. Kendi sahnelerinde dublör kullanmayı reddeden Tom Cruise’u bu kez filmde gördüğünüzde fazlasıyla şaşırabilirsiniz. Çünkü 60’ına merdiven dayamış bir aktörün, sanki 20’lerindeymiş gibi atlayıp zıplamasına şaşıracağınızdan eminim. Bunun yanında Mission: Impossible 6 Fallout’u, basmakalıp Hollywood aksiyon filmleriyle karşılaştırdığımızda, özellikle izleyicide heyecan uyandıran sahnelerin eşsiz olduğunun altını çizmek istiyorum.

Eğer yönetmen Christopher McQuarrie ve Tom Cruise’un bir arada olduğu aksiyon filmlerine alışkınsanız, bu filmin gerilim dolu sahnelerine yabancı kalmayacağınızdan eminim. Özellikle Henry Cavill’ın yer aldığı aksiyon sahneleri, IMAX’in de etkisiyle daha etkileyici geliyor. Fakat Cavill’ın çok fazla olmasa da, çoğu yerde Tom Cruise’dan daha aşağıda bir oyunculuk performansı gösterememesi sizi rahatsız edebilir. Yeşil perde dolu setleri ardında bırakıp gerçek koreografilerin olduğu bir film kendisini zorlamışa benziyor. Bu arada Mission Impossible’ın gazıyla birlikte, Cavill’ın yeni Bond filmleri için kendisine yapılacak her türlü teklife açık olduğunu da unutmadan belirtelim.

Filmin komedi unsuru ise yine eski filmlerde gördüğümüz seviyede seyrediyor. Benji ve Hunt’ın bir arada olduğu sahneler, ciddiyetin arasında mizahı barındıracak şekilde kurgulanmış. Sona geldiğimizde eğer vaktinize değecek bir aksiyon filmi seyretmek istiyorsanız, Mission Impossible 6: Fallout’a kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mission: Impossible Fallout
İlginizi Çekebilir