1/2

MSI GT60

Mert Günhan 17.05.2013 - 16:36
Evladiyelik dizüstü olur mu?
Mobil teknolojiler hakkında “boynuz kulağı geçti” diyebileceğimiz bir dönemdeyiz. Özellikle bu konuda MSI’ın oyunculara yönelik çalışmaları gerçekten oldukça başarılı sonuçlar vermekte.

MSI GT60 ise bu bağlamda istisna bir ürün değil. Merlin’in Kazanı olarak ofiste ve dünya oyun basınında esen rüzgarlara yetişebilmek, oyunları zamanında oynayıp/bitirip inceleyebilmek için kullandığımız test bilgisayarı   ise MSI GT60’tan başkası değil.

MSI GT60
GT60 Oyuncular için yapılmış bir makine ve Intel’in üçüncü jenerasyon Ivy Köprüsü işlemcisine sahip. Bu işlemci teknolojisi sayesinde 1080p görüntüleri kristal netlikte alabilirken, ses kalitesi olarak gerçekten şaşırtıcı derecede kuvvetli. Oldukça güçlü Nvidia ekran kartından bahsetmiyorum bile.

Tasarım olarak genel hatlarıyla estetik öğelerin değil işlevselliğin daha ön planda olduğu bir makine bu. Siyah alüminyum elementlerinin turuncu ışıklarla desteklendiği, işlevselliğin göze çarptığı bir tasarıma sahip. Makinanın sağ ve sol kısmına dağıtılmış USB 2.0 ve USB 3.0 portları kesinlikle rahatsız etmezken, sol kısmı aynı zamanda mikrofon ve kulaklık girişlerine sahip, DVD Burner tabii ki sağ kısmında bulunuyor.

MSI GT60
Standart olarak monitörün üzerine 720p’lik bir Webcam var. Benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi dahili Webcam’lerden biri olabilir bu, gerçekten oldukça net.

Tabii büyük donanım, büyük sorumluluk demektir. GT60’ın bütün bu özellikleri yüzünden biraz ağır olduğunu söylemeliyim, yine de çantanıza sığamayacak veya yanınızda taşıyamayacağınız kadar değil.

GT60 1920 x1080p Full HD görüntü sunabilmekte. Bu ne demek? Sadece oyun için değil aynı zamanda HD film izlemek konusunda da gayet iyi bir performans sunuyor. Mat ekranı ise bu noktada kesinlikle bir artı.