Myst'in yapımcısı Cyan, Myst'in 25. yıl özel versiyonunu duyurdu

Mehmet Atilla Turan 18.03.2018 - 16:52
Güncelleşmiş bir versiyon, senenin sonlarında doğru çıkacak.

İnanması bir hayli güç, fakat Myst, yaklaşık 25 sene önce PC ve MacOS platformlarına çıkarılmıştı. Yapımcı Cyan, halen oyun piyasasında bulunmaya devam ederken, aynı zamanda yeni yapımlar yapmaya devam ediyor. Birkaç hafta önce yeni oyunları Obduction'u tanıtan Cyan, bununla beraber Myst'in 25. yılına özel bir versiyonu bu sene içerisinde oyunculara sunulacak.

Bu garip oyunun efsanesi halen devam ediyor

Bahsettiğimiz gibi PC ve MacOS platformlarında bulunan Myst, sonrasında Atari Jaguar, Panasonic 3DO, Philips CD-I, Sega Saturn ve Sony Playstation gibi platformlara uyarlanarak konsol oyuncuları ile de buluşmuştu. Her yayınlanan sürümlerde farklı özelliklere sahip olan Myst, yine de şu ana kadar çıkmış en sağlam Point and Click türündeki yapımlardan biri sayılıyor. Cyan'ın internet sitesinde belirtilene göre, oyunun 25. yılına özel bir versiyon, geliştirilmiş bir şekilde ve güncellenmiş halde olarak yeniden satışa sunulacak. Satış seçenekleri arasında hem dijital hem de Collectors Edition tarzında seçenekleri de bulunuyor.

Eğer Myst'in neden bu kadar uzun süredir tanındığını ve bulunduğumuz sene içerisinde popüler olduğunu merak ediyorsanız, cevabımız 1993 senesinde çıkan CGI grafikleri, muazzam müzikleri ve garip bulmacaları ile, bulunduğu sene için aşırı sağlam bir yapımdı.

Myst'in 25. yıl özel versiyonunun, eylül ayında çıkarılması bekleniyor. Bunun nedeni ise, bariz olarak, Myst'in 24 Eylül 1993 tarihinde çıkmış olması.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alpertekmeci
Alpertekmeci 19.03.2018 09:29
Habere çok sevindim :). Myst bizim neslin efsanelerinden biridir. Acaba sadece ilk oyunu mu yapacaklar?
Oyunu bırakıp manzara izleme kavramının çıktığı oyunlardandır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Myst'in yapımcısı Cyan, Myst'in 25. yıl özel versiyonunu duyurdu
İlginizi Çekebilir