Nakrum

Hasan Uğur Nayır 6.01.2012 - 17:57
Geçmişten bu yana ölümcül mücadele!
Yurtdışında birbirinden farklı oyunlar ve projeler geliştiriliyor, piyasaya sürülüyor. Ülkemizdeki ise bu durum yavaş yavaş da olsa kendini gösteriyor. Türk yapımı oyunların isimlerini eskisine göre daha çok duyuyoruz ve haberlerini alıyoruz. Son olarak bu zincire Nakrum isminde bir halka daha eklendi. En iyisi lafı fazla uzatmadan ayrıntılara geçelim.

Eski zamanlardan gelen savaşlar

Nakrum, tarayıcı üstünden oynanan online bir strateji oyunu. Özellikle türü sevenler için hoş bir alternatif olabilir olarak gözüküyor. Yüksek sistem ihtiyacı yok, sadece tarayıcı ve internete bağlı olmanız yeterli. Genel olarak basit ve kullanışlı oynanış mekaniğine sahip. Türkçe olması ve bu özellikleriyle ilgi çekici duruyor.

Yapım içinde üç farklı ırk bulunuyor. Bunlar; Atlantis, Alpha ve Azur. Her birinin farklı özellikleri ve avantajları var. Azur, teknolojik olarak diğer ırklar kadar gelişmiş değil, ama bu yanlarını fiziksel halleri ve hızlı üreme özellikleriyle kapatıyorlar. Atlantis ırkı genel olarak; hem teknolojik, hem de ekonomik yönden dengeli bir ırk olarak göze çarpıyor. Alpha ilginç psişik güçleri ile öne çıkarken, üreme hızları ise yavaş tutulmuş.

Nakrum
Oyunda aslında bildiğimiz toplayıcılık ve madencilik var, ancak “3 Yönlü Üretim Sistemi” adında bir mekanik de devreye giriyor. Teknoloji, maliyet ve üretim hızı noktaları esas olarak tutuluyor. Daha ucuza ve daha hızlı teknoloji üretmek için, bu sistem en büyük yardımcı ve oyundaki ticareti etkileyen ana kısım. Ucuza ve hızlıca üretilen bir silah veya teknoloji, diğer oyunculara satılabilir. Ayrıca farklı materyaller takas yapılabilir. Böylece istendiğinde çok para kazanan bir tüccar olabilirsiniz. Diğer yandan ise sadece saldırı ve asker gücüne de dönme şansı var. Geliştirme kısmı tamamen oyuncuya bırakılıyor. Nakrum’da başka kullanıcılarla birlikte ittifak kuruluyor. Böylece askeri kanadı güçlü bir oyuncu ile ticari yönden güçlü farklı bir oyuncu birlik olarak birbirlerinin eksik kısımlarını kapatabilirler. En önemlisi ise senaryo doğrultusunda oyunun sonunda sadece tek ırk değil, ittifak olan ırklar kazanacak.

Büyük muharebeler

Nakrum, Microsoft Silverlight tabanlı motor kullanıyor. Beta testinde eksiklikler var, bazı işlevler çalışmıyordu. Irklar arasındaki denge sistemindeki hatalar da belli oluyordu, ancak bunlar yüksek ihtimal düzeltilecektir. Oyun içeriği ile umut vaat ediyor. Web sayfasında da belirtildiği gibi konusu doyurucu. Geçmişle başlayan savaşlar şimdilik betada devam ediyor. Siz de oyunu test etmek isterseniz “info@wasd.com” adresine "Beta Key" başlıklı bir eposta göndermeniz yeterli. Ayrıca yapımın sitesine www.nakrum.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nakrum
İlginizi Çekebilir