"Natal Büyük Bir Devrimdir"

Feyzi Özmen 3.06.2010 - 12:31
"Natal Büyük Bir Devrimdir"
Peter Molyneux, bilgisayar açısından devrim niteliği taşıyan farenin ortaya çıkışı ile X-Box 360 için geliştirilen Natal'ı birbirine benzetti. Bilgisayarda fareden önce kullanım zorluğu olduğunu ve gelişi ile büyük değişikliklerin olduğunu belirten Molyneux, Natal'ın da konsollar için büyük bir devrim olduğunu söyledi. Natal'ın sadece oyunların daha rahat kullanımını sağlayan bir alet olarak düşünmenin yanlış olduğunu savunan Molyneux, bilgisayardaki fare gibi Natal'ında birçok işe yarayabileceğini sözlerine ekledi.

Natal, X-Box 360 için özel olarak hazırlanan ve kontrol dünyasında çığır açabileceği düşünülen bir kontrol cihazıdır. İnsan yüzünü veya vücudun belli bir bölgesini, değil tüm vücudu tanıyabilen Natal, kişinin hareketlerine uyum sağlayan bir kontrol cihazı olacak. Bu sayede oyunların dışında iletişimde de kullanılabilecek.

İlk olarak Los Angeles E3 fuarında tanıtılmıştı. X-Box 360'ın içine entegre edilmiş bir kontrol cihazı olup, 2 tane kamera ve mikrofon ile birlikte kullanılabilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 19:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir