Naughty Dog cinsel istismar iddialarına yanıt verdi

Ersin Kılıç 16.10.2017 - 10:03
Firma beklenen açıklamayı yaptı

Oyun dünyasının belki de en başarılı firmalarından biri olan Naughty Dog bildiğiniz gibi şu sıralar harıl harıl The Last of Us Part 2 üzerinde çalışıyor. Yoğun bir dönemden geçen firmanın adı ise son günlerde oldukça ilginç bir haber ile anılmaya başlamıştı. 

Firmada daha önce çevre artisti ve çoklu oyuncu level tasarımcısı görevini üstlenen David Ballard, tam olarak bu iddiaları hakkında şu açıklamayı dile getirmişti; "2015 sonlarında Naughty Dog'da çalışan kıdemli bir kişi tarafından cinsel tacize uğradım. İş çevrem bu olayın ardından çekilmez hale geldi. Şubat 2016'da iş erinde geçirdiğim sinir krizi sonucu işin içine Sony PlayStation İnsan Kaynakları da dahil oldu. Onlara iş yerinde cinsel tacize uğradığımı söylediğimde ertesi gün beni kovdular. Şirketin başka bir yöne ilerlediğini ve bana ihtiyaçları olmadığını belirttiler.

Bana $20.000 dolar teklif ederek konu hakkında sessiz kalmamı söylediler ve benden bir kağıt imzalamamı istediler. Tekliflerini reddettim. O günden beri tam 17 aydır işsizim. İş görüşmelerinde neden Naughty Dog'dan ayrıldığımı sordukları zaman önümün kesildiğini belirttim ve cinsel tacize uğradığımı söylemeye utandım."

Naughty Dog'tan cinsel istismar iddialarına yanıt geldi

İşte bu iddianın sonrasında firmadan beklenen yanıt ise çok gecikmedi. "Son zamanlarda Naughty Dog'un eski bir çalışanı olan Dave Ballard'ın firmamızda çalışırken cinsel tacize uğradığına dair yaptığı iddiaları sosyal medyadan takip takip ettik. Yaptığımız araştırmalar sonucu Sayın Ballard'ın firmamızda ya da Sony Interactive Entertainment'te tacize uğradığına dair herhangi bir delil bulamadık. 

Taciz ve uygunsuz davranışların Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'te yeri yoktur. Cinsel taciz ve işyerinde yaşanan problemleri her zaman ciddiye almış ve almaya da devam edeceğiz. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'te çalışan her bir bireye değer veriyoruz. Oyunlarımızı yapma konusundaki ortak tutkumuzu herkese etki etmesini sağlayan güvenli ve üretken bir iş ortamını devam ettirmek bizim için büyük bir önem taşıyor."

Kısacası gördüğünüz gibi firma iddiaları yalanlamış durumda ve bu tarz şeylerin tolere edilmediğinin de bir nevi altı çizilmiş. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 07:05
Yaptık diyecek halleri yoktu ya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.10.2017 21:18
"Yaptık oh canımıza değsin zaten her türlü istismar bizim işimiz" mi diyecekler ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 16.10.2017 18:16
Ben taciz olmuş diye düşünüyorum.Bu yüzden direkt olarak işimdien atılıp olaydan uzaklaştırılmış.Kadının söyledikleri yalan değil doğru bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.10.2017 14:08
Bizde yedik...
Kalan Karakter: 300 Gönder
propontis
propontis 16.10.2017 13:44
Bir firma nasıl cevaplar ise öyle cevaplamış, siyaseten yalanlama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naughty Dog cinsel istismar iddialarına yanıt verdi
İlginizi Çekebilir