NBA Jam: On Fire Edition geliyor!

Murat Sağlam 6.04.2011 - 13:11
Basketbol sahaları alev alev yanacak.
Klasikleşmiş seri NBA Jam, EA tarafından daha da geliştirilmeye başlandı. PS3 ve Xbox360 kullanıcılarını oldukça sevindirecek bir haber ile karşınızdayız. Bugün EA Canada, yeni bir geliştirme paketi üzerinde çalıştıklarını ve oyunun oynanışı üzerinde büyük değişiklikler olacağını açıkladı.

Öncelikli olarak EA yetkilisi Trey Smith, orjinal oyunda sevilen bütün özelliklerin korunduğunu ve üzerine oyuncuların isteklerini dinleyerek eklemeler yapıldığını belirtti. Bakalım bu eklemeler nelermiş. Fight Night serisinde kullanılan ve REAL AI adını taktıkları sistemi Nba Jam'de de kullanmaya başlamışlar bunu belirtmek gerek. REAL AI nedir derseniz şöyle söyleyebilirim, yapay zeka sizin hal ve hareketlerinizi yavaş yavaş tanıyor ve açıklarınızı yakalayarak size zayıf noktalarınızdan saldırıyor. Böyle anlatınca ürkütücü oldu sanırım biraz ama sistemin temeli buna dayanıyor.

NBA Jam: On Fire Edition geliyor!
Boom Shakalaka! Boom Boom Shakalaka!

Jam Arena ve Road Trip adını verdikleri iki yeni çoklu oyuncu seçeneği de gelen yenilikler arasında. Jam Arena tek başınıza ya da arkadaşlarınızla birlikte online olarak dünya turu atmak olarak açıklanabilir. Yani dünyanın her yerinden insan ve insanlarla kapışabileceksiniz. EA'in online oyun sistemlerinde (özellikle spor oyunları için konuşuyorum) oldukça başarılı olduğunu gözardı edemediğimden oldukça eğlenceli maçlar bizi bekliyor diye düşünüyorum. Road Trip ise 30 efsane basketbol takımına karşı tek olarak ya da takımca maçlar yapmanıza olanak sağlıyormuş. Bunların dışında Tag Mode ve Team Fire özellikleri geri gelecekmiş. Yapacağınız kombo hareketlerle tüm takımı ateşlemenize yarıyor bunlar da bir nevi.

Bu bahsettiklerimizden ayrı olarak online kadro güncellemeleri, daha fazla NBA yıldızını oyunda görme imkanı, geliştirilmiş animasyonlar, gizli takımlar ve görevleri başardıkça açabileceğiniz yeni karakterleriyle NBA Jam: on Fire Edition, bu sonbaharda karşımızda olacak. Tabi yalnızca konsol sahiplerinin faydalanabileceğini de unutmadan belirteyim.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
NBA Jam: On Fire Edition geliyor!
İlginizi Çekebilir