1/3

Need for Speed

Alperen Yüksel Altuğ 28.03.2016 - 15:40
Yarış PC'de devam ediyor!
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Need for Speed
  • Yapımcı - Yayıncı Ghost Games - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 78
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%86
Artılar Underground ruhu. Modifiye yelpazesi. Araç ve Şehir modellemeleri. Grafik ve ses detayları
Eksiler İnternet bağlantı zorunluluğu. Senaryonun yavanlığı. Ölü bir şehir
Bu hayatta hepimizin ilgi duyduğu birçok farklı alan vardır. Bu alanlardan birisinin de otomotiv sektörü olduğu aşikar. Kimimiz klasik araçları, kimimiz ise spor araçları severken; hepimizin bu konuda ortak sıkıntısı muhtemelen maddi durumdur. Hangimiz istemez, bizim de bir 1965 model Ford Mustang'imiz olsun ya da son model bir İtalyan harikası olan Lamborghini'ye binelim. Gerçek hayattan bir süreliğine ayrılmamıza ve kendi hayal dünyamızda yaşayarak bizleri sinir ve stresten uzaklaştıran video oyunları, otomotiv sektörü için de bu fırsatı bizlere sunmaya devam ediyor.

Bu tür yarış kategorisinde birçok yapımla başarılı bir şekilde kendisini gösterir iken; listenin kahramanlarından birisi de şüphesiz hepimizin en az bir kere de olsa deneyim ettiği Need for Speed serisidir. İlk olarak 1994 yılından The Need for Speed ismi ile karşımıza çıkan yapım, bulunduğu dönem içerisinde yarış türü oyunlar içerisinde kendisini kısa süre içerisinde göstermeyi başarmıştı. Kendi hayran kitlesini başarılı bir şekilde büyüten yapımdan üç yıl sonraysa hepimiz için bir efsane haline gelen Need for Speed II raflardaki yerini almıştı. İlk oyunun ardından büyük yenilikler ve daha detaylı araç modellemeleriyle karşımıza çıkan ikinci oyundan bir yıl sonra ise, polisleri de oyuna katan Need for Speed III: Hot Pursuit ile muhteşem bir üçlü ortaya çıkmıştı.

Need for Speed
Temel üç oyun ile hayatımıza girmeyi başaran Need for Speed serisi, yaklaşık olarak 22 adet yapımı bünyesinde barındırırken; 2004 seriye katılan yeni oyunla altın çağını yaşamıştı. Bu hangi yapım mı? Tabi ki Need for Speed: Underground 2! Need for Speed serisi, Underground 2 ile ciddi anlamda hem hayran kitlesini ve hem de cirosunu başarılı bir şekilde arttırmayı başarmıştı. Bu başarının sırrı ise çok basitti: Biz oyuncuların istediği gibi bir deneyim sunmayı başarmak... Çıkışının ardından yaklaşık olarak 12 yıl geçmesine rağmen kendisini oynatmayı başaran Need for Speed: Underground 2, özgürlük kavramını birkez daha gündeme getirmeyi başarmış idi. Araçlar için sunulan modifiye yelpazesinin bu denli bir genişliğe sahip olması, bizleri en çok etkileyen unsur olmuştu. Düşününsene, hız göstergesinin modellenmesi ve renk seçimi dahi bizlerin elimizdeydi!

Need for Speed: Underground 2 yapıtının çıkışından bir yıl sonra ise Need for Speed: Most Wanted raflardaki yerini alarak, bizleri kendisine bağlamayı birkez daha başarmıştı. Need for Speed serisi hepimiz için kült bir hale dönüşürken; 2007 yılında piyasada yer alan Need for Speed: ProStreet ile seri çöküş dönemine girdi. ProStreet sonrasında piyasada yer alan Need for Speed yapıtlarını sadece oynadım demek için denedik ve birçoğunun sonunu bile getirmedik. Bununla birlikte her yıl mutlaka bir adet oyun ile karşımıza çıkan seri, kendisinden bizleri soğutmayı başarmıştı ta ki geçtiğimiz yıla kadar...

Need for Speed
Need for Speed serisinin haklarına sahip olan ve yayımcılığını yapan Electronic Arts, yayınladığı görseller ile hepimizi heyecanlandırmayı başarmıştı. Seriyi iki yıllık dinlendirme sürecine bırakan ekip, bu görseller ile hepimizin aklına tek bir yapıtı aklına getirmişti: Underground 3... Bu dedikodulara ise firmadan kısa süre içerisinde “Bu sadece Need for Speed olacak.” açıklaması ile son verilmişti. Fakat, her ne kadar ismi sadece Need for Speed olarak piyasaya sürülecekse bile;  Underground temasının olacağı da kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıktı. Konsolun ardından PC platformu için raflardaki yerini alan Need for Speed, bizlere eski tadını verdi mi? Gelin, hep beraber yeni nesil Need for Speed'e yakından göz atalım.