Netflix hisselerinde düşüş yaşanıyor

Taylan Bal 25.07.2023 - 19:46
Netflix hisse değerlerindeki düşüş, beklenen büyümenin uzun sürebileceği endişelerine neden oldu.

Video akış platformu olan Netflix'in (NFLX.O) hisse değerleri, ikinci çeyrekteki zayıf gelir artışının yeni girişimlerinden beklenen büyüme sürecinin uzun olacağı endişeleriyle birlikte, Perşembe günü %8'den fazla düştü.

Netflix hisselerinde beklenen büyüme gerçekleşmedi

Şirket, ikinci çeyrekte neredeyse üç kat Wall Street'in beklentilerinin üzerinde, neredeyse 6 milyon yeni abone ekledi. Bunun başlıca nedenleri, şifre paylaşımına karşı alınan önlemler ve reklam içeren daha uygun fiyatlı bir abonelik seviyesinin tanıtılması oldu.

Ancak, çeyreklik gelir artışı ve tahminleri beklentilerin gerisinde kaldı, bu da şirketin CEO'su Greg Peters'ı bu çabalardan getiri sağlamak için "birkaç çeyreğin" gerekeceği konusunda uyardı. Netflix hisseleri, Perşembe günü değerlerinin neredeyse 18 milyar dolar azalmasıyla bu yılın ikinci en kötü gününü kaydetti. 2023 yılında şu ana kadar hisse değeri yaklaşık %48 arttı.

Netflix hisselerinde beklenen büyüme gerçekleşmedi

"Netflix'in farklı yollarından mümkün olduğunca faydalanması gerekiyor," diyor Hargreaves Lansdown analisti Sophie Lund-Yates ve ekliyor, piyasanın, uzun süredir sözü edilen reklam seviyesinin yeni bir gelir kaynağı olup olamayacağını "hâlâ belirsiz olduğunu" ifade ediyor.

Jeffrey Wlodarczak açıklama yaptı

Şirket, ABD'de doygunluğun işaretlerini gösteren bir sektörde Disney+ ve Amazon Prime Video gibi rakipleriyle mücadele ediyor. Şirketin yeni üye kaydolanlarının çoğu, daha düşük fiyatlarla ücretlendirildiği ülkelerde bulunuyor.

"Pek çok kişi sonuçları kazançlarını realize etmek için bir bahane olarak kullanıyor," diyor Pivotal Research Group analisti Jeffrey Wlodarczak. Analistler genel olarak hisse değerine olumlu bakıyorlar ve en az 26 analist, yeni para kazandıracak girişimler sayesinde gelir artışının 2023'ün ikinci yarısında hızlanacağı beklentisiyle fiyat hedeflerini yükseltti.

Ayrıca, Hollywood'daki grevin Netflix'in içerik takvimini 2024'e kadar etkilemeyebileceğini ve şirkete güçlü bir dizi program sunması nedeniyle rakipleri karşısında avantaj sağlayabileceğini belirtiyorlar. Şirket aynı zamanda geniş bir uluslararası varlığa sahip, bu da ona ABD dışından birçok program izleme imkanı veriyor ve grevin etkilerinden koruyor. "Physical 100", "The Glory" ve "Alice in Borderland" gibi İngilizce dışı başlıklar da popülerlik kazanıyor.

Ayrıca, temel pazarlardaki reklamsız seviyeyi kaldırma kararının şirkete düşen ortalama geliri desteklemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor. Netflix, grev sonucu olarak 2023 için ücretsiz nakit akışı tahminini yaklaşık 3.5 milyar dolar olarak önceki tahmininden en az 5 milyar dolara yükseltti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2023 07:16
batarlar umarım amerika netflix ile tr netflixi o kadar ayrı ki verdiğimiz paraya değmiyor yıllardır değişmedi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 00:00
doğru dürüst işe yarar bi içerik yok ki, better call saul bile tr dublaj yapmadılar 5 sezo nu, sinema dizi sektör ün virüsü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix hisselerinde düşüş
İlginizi Çekebilir