Netflix ve sosyal medya düzenleme detayları belli oldu

Ersin Kılıç 2.07.2020 - 15:17
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama sonrasında sosyal medya sitelerine ve platformlarına yapılacak düzenlemenin detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir açıklamada sosyal medya platformlarına yapılacak düzenleme için düğmeye bastıklarını dile getirmişti. İşte bu açıklama sonrasında düzenlemenin nasıl olacağı ile ilgili bazı detaylar da belli oldu.

Netflix, Whatsapp ve sosyal medya BTK kararlarına bağlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşmuş ve şu ifadelere yer vermişti; "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum" 

Netflix ve sosyal medya düzenleme detayları belli oldu

İşte bu kapsamda harekete geçildiği gibi 5651 ve 5809 kanunlarında değişikliğe gidileceği ve BTK yetki kapsamının genişletileceği belirtildi. yapılacak bu düzenlemeye göre BTK, kamu yararını gerekçe göstererek birçok platform hakkında engelleme, kısıtlama ya da belli bir içeriği kaldırma kararı verebilecek. Bu platformlar arasında Netflix, Whatsapp ve Telegram gibi platformlar dışında sosyal medya kanalları da bulunuyor.

Bahsi geçen platformların temsilci zorunluluğu olacak. Yine aynı şekilde BTK'nın ilgili platformların ofislerinde denetim yapabileceği, hatta bu denetimlerin jandarma ile birlikte yapılabileceği de gelen detaylar arasında. 

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 16:42
Kimse insanlık dışı hakeret, küfür eden insanlar cezalandirılmasın demiyor. Kanunlarımız var ve cezalandırılıyorlar. Fakat bu terbiyesiz bazı insanlar neden gösterilerek Netflix dahil tüm sosyal medya ağlarını kapatmayı düşünmek, bunları kullanan milyonlarca insanı cezalandırılmakla aynı şeydir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2020 10:34
adam ağzına geleni söyleyecek her türlü pisliği yalanı dolanı küfürü paylaşacak sonra yanına kar kalacak. Böyle bir dünya yok. Sizin ananıza bacınıza küfretseler bir şey yapamıyorsunuz. Devlet de bir şey yapamıyor. Teknoloji çağında devlet neden sanal ortamı denetleyemez? bana biri bunu açıklasın.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2020 17:39
Mahkeme kararı ve gerçek delillerle başvurunca tüm sosyal medya firmaları sana kişinin bilgisini veriyor.
Tabi sen sana karşı yapılan eleştiriyi hakaret saydığın, en iyisi sen olduğun, hatanı kabul etmediğin için o eleştirilere tabi ki bilgi vermiyorlar. Faşizmi desteklemiyor adamlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 3.07.2020 10:40
Bas bayağı muz cumhuriyeti işte.malum .... haber de kapatılsın.oda yalan yanlış haber veriyor.gücümüz yettikçe herkesi ezelim,asla kimse hakkımızda konuşamasın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2020 10:15
Yazılanları görünce bu alanlarda ne kadar seviyesizlik ne kadar cahillik olduğu ortada. Yaş ortalamasının oldukça yaş olduğu da ortada ve bu yazıya verilecek cevaplarda bunu gösterir zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2020 08:55
Gençlerin disslike yağmuruna dayanamadı. Madem kötü bir yer, neden kendisinin sosyal medya hesapları var diye sorarlar adama :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix ve sosyal medya düzenleme detayları belli oldu
İlginizi Çekebilir