Netflix'in en iyi 20 aksiyon filmi

Özgür Deveci 24.11.2020 - 14:15
Sinemaseverlerin uzun bir süredir gözdesi haline gelen Collider, Netflix'in en iyi aksiyon filmlerini listeledi. Detaylar haberimizde!

Rutin olarak en iyiler listeleri yayınlayan Collider, bu seferde Netflix'in en iyi aksiyon filmlerini listeledi. Yayınlanan listeye baktığımızda Sam Hargrave tarafından yönetilen ve Joe Russo tarafından senaryosu kaleme alınan 2020 yapımı Extraction, Le Transperceneige isimli Fransız çizgi romandan uyarlanan ve Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho'un ilk İngilizce filmi olan Snowpiercer ve başrollerini Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Garrett Hedlund ve Adria Arjona'nın paylaştığı 2019 yapımı Triple Frontier gibi son zamanların beğenilen aksiyon filmlerini görüyoruz. Bu arada hala izlemeyenler varsa Gerçeğe Çağrı, Spider-Man: Into The Spider-Verse ve Scott Pilgrim Dünyaya Karşı filmlerini özellikle tavsiye ediyorum.

Netflix'in en iyi 20 aksiyon filmi

Extraction, Snowpiercer, Triple Frontier ve daha fazlası

Collider tarafından yayınlanan Netflix'in en iyi 20 aksiyon filmine aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca daha önce yayınladığımız 80'li yıllarının en iyi korku filmlerine buradan bakabilirsiniz. Son olarak yayınlanan liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Listeye sizinde eklemek istediğiniz filmler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Extraction (2020)

Bir uyuşturucu baronunun kaçırılan oğlunu kurtarmak için Bangladeş'e gönderilen sert paralı asker, kendisini iç hesaplaşmalarla dolu bir yaşam mücadelesinin içinde bulur.

Gerçeğe Çağrı (1990)

İnşaat işçisi Douglas Quaid hafıza implantı yaptırdıktan sonra, aslında Mars'ta vahşi bir ayaklanmaya karışmış bir gizli ajan olabileceğini keşfeder.

Hırsızlar Şehri (2010)

Profesyonel bir banka soyguncusu yasa dışı işleri bırakmayı düşünür. Ama bir soygunda kaçırdığı kadınla yaşadığı gizli ilişki kendisini ve ekibini ifşa etmek üzeredir.

GoldenEye (1995)

Bir Rus general, Xenia adlı güzel bir kadının da yardımıyla çok güçlü bir prototip helikopter çalarak kaçar. Kısa bir süre sonra bu helikopterin de yardımıyla General Ourumov ve Xenia, Rusya’da gizli bir radar üssünü basarak herkesi öldürür ve GoldenEye adlı çok gizli bir silahın kumandasını ele geçirir.

Ateş Serbest (2016)

Metruk bir depoda gerçekleşen baştan savma bir silah alışverişi, iki tarafın tavizsiz bir çatışmaya girmesiyle herkesin silahını konuşturduğu bir kargaşaya döner.

Snowpiercer (2013)

2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan bir deney yanlış gitmiş ve dünya yeniden buzul çağına dönmüştür. Bu felaketten geride kalan az sayıda insan, Snowpiercer adı verilen bir trende yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilen kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Sürekli ezilen arka vagon halkı, artık bu duruma bir son vermek istemektedir.

Spider-Man: Into The Spider-Verse (2018)

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır.

Master Z: Ip Man Legacy (2018)

Ip Man’den aldığı yenilgi sonrasında sıradan bir hayat sürmeye çalışan Cheung Tin Chi’nin bu sefer başı daha büyük bir derde girer. Bar Street’te uyuşturucu satan bir çeteye karşı mücadele verecektir.

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Doğaüstü güçlere sahip Amazon eserleri olan Akator'un Kristal Kafatasları'nı gün yüzüne çıkarmak isteyen Indiana Jones kendisini bir Rus komplosunun içinde bulur.

The Night Comes For Us (2018)

Bir katliam sırasında bir kızın hayatını bağışlayan elit Triad tetikçisi, kana susamış gangsterlerin saldırısına uğrar.

Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010)

Güzel kurye kız, Scott Pilgrim'in kalbini çalar. Ama kızın kalbini kazanmak için Scott'ın önce onun kötü eski sevgililerini dövüş sanatları kullanarak haklaması gerekir.

Olympus Has Fallen (2013)

Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı çalışan, özel kuvvetler biriminde görevli bir gizli güvenlik ajanı olan Mike Banning, bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda bir kaza olur. Banning'in tek bir ismi kurtarma şansı vardır, o da tercihini Başkan'dan yana kullanır ve eşini feda eder.

Avengement (2019)

Avengement, hapse girmesine neden olan insanlardan intikam almaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Hapishane zor koşullar altında yaşayan ve burada hayatta kalabilmek için mücadele etmek zorunda kalan bir suçlu, sonunda beklediği fırsatı ele geçirerek hapishaneden kaçmayı başarır.

Triple Frontier (2019)

Özel kuvvetler eski mensubu beş arkadaşın Güney Amerikalı bir uyuşturucu baronunu devirmek için tekrar bir araya gelmesi, istenmeyen bir dizi sonucu beraberinde getirir.

Yukarıdaki Tehlike (2010)

Filmde uzaylıların dünyamızı istila etmeleri ve sonrasında yaşanan olaylar konu ediliyor.

Direksiyondaki Adam (2017)

Acemice yapılan bir soyguna karışan kaçış şoförü, telefonla onu arayan tanımadığı birinden şoke edici emirler alır. Şimdi zekasını ve yeteneğini kullanma zamanı...

Ip Man (2008)

Bruce Lee'nin Sifu'su Ip Man'in biyografisini konu alan film, Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor.

Kickboxer: Misilleme (2018)

MMA şampiyonu Kurt mafya tarafından kaçırılmış ve hapsedilmiştir. Özgürlüğüne kavuşabilmek için tek çıkış yolu 180 kiloluk ölüm makinesi Mongkut’u alt etmektir. Esaretinden kurtulmak için dövüşe mentoru olan dövüş ustası Duran ve mahkum Briggs yardımı ile hazırlanır. Büyük karşılaşmayı akıl mı güç mü kazanacak?

Çapraz Ateş (2011)

Dublin'deki bir son dakika görevi, ihanete uğradığını anlayan cazibeli gizli ajan Mallory Kane için bir ölüm kalım mücadelesine dönüşür.

Yedek Polisler (2010)

Masabaşında önemsiz işlerle uğraştıkları için hor görülen New Yorklu polisler Allen ve Terry, şanslarının dönmesiyle sonunda gerçek polislik yapma şansı yakalar.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 12:49
bu haber ve burada yazılan çoğu film heralde netflix amerikadan. bizde çoğu yok çünkü.İnto spiderverse falan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 19:48
6 underground buraya nasıl giremedi merak etmedim değil
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 12:39
berbattı diye olmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 18:12
Triple Frontier en gereksiz aksiyon filmi ne oldugu belli değil hiç zaman kaybetmeyın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in en iyi 20 aksiyon filmi
İlginizi Çekebilir