1/2

Neverwinter: Curse of Icewind Dale

Murat Oktay 14.05.2014 - 16:11
Yeni ek paketi denedik
Biraz rahatlamak istiyorum. Uzun zamandır bir şeyler karalamadığımın farkındayım. Bu sebeple önce zihnimi boşaltıp ardından da Neverwinter: Curse of Icewind Dale’I anlatmaya başlayacağım. Hele bir G’NR başlasın (gerçi sonrasında Heart of Courage dinlemenin çok daha etkili olacağını fark ettim), biraz beynim uçmaya başlasın, ardından da ofistekilerin soruları ya da benim ofisle bağlantım kesilsin de sizlere bilgileri aktarayım. Ama en baştan söyleyeyim, benden “şurada şu özellik var, burada bu var” gibilerinden bir yazı beklemeyin, olmayacak zira. Elbette eklentide yeni fraksiyonlar, madenler, sınıflar vs var. Ancak amacım bunlardan çok deneyimlerimi aktarmak. Zira oynayınca bunları zaten göreceksiniz. Ayrıca incelememizde 2-3 gün içinde yayında olacak.

Her işin başı RPG

Bugünün popüler oyunlarının birçoğunun temelinde RPG öğeleri bulunur. WoW’dan tutun, LoL’e, Baldur’s Gate’den Final Fantasy’e kadar. Örnekleri çoğaltmak o kadar kolay ki RPG’nin oyunlarımızı ne kadar etkilediğinin kanıtı. Ancak bu oyunlar içinde bazıları beni derinden etkilemiştir. Icewind Dale de bunlardan biridir. Muhtemelen karlı ortamları çok daha fazla sevdiğim için olabilir. Bu arada elbette adından da anlaşılacağı gibi, buzların içinde bir yapım ile karşı karşıyayız.

Neverwinter: Curse of Icewind Dale
Neverwinter’a eklenti olarak gelen Curse of Icewind Dale’i dün deneyimleme şansı buldum. Açık konuşmak gerekirse F2P oyunları deneme ya da oynama taraftarı hiçbir zaman olmadım. Ancak birazdan yazdıklarımı okuyunca, NW: COID’e bir şans verilmesi gerektiğine siz de inanabilirsiniz.

Neverwinter: Curse of Icewind Dale
Unutumuş Diyarlar içinde yer alan ve R. A. Salvatore’nin ölümsüzleşen Icewind Dale üçlemesini konu alan Curse of Icewind Dale, üç ana bölgeden oluşuyor. Cear-Konig, Cüce Vadisi ve Icewind Geçidi. Cear-Konig şehrimiz. Burada görevleri alıp, çeşitli tüccarlardan alışveriş yapabiliyoruz. Diğer ikisi ise savaş alanları. (Bu arada Kaiser Chief’in Na Na Na isimli parçası başladı. Acaba bu daha mı etkili?) Şu ana kadar standart oyunlardan pek bir fark ortaya koymayan NW: COID bu noktadan sonra, baş başa kaldığımızda asıl farkını ortaya koymaya başladı. Ürünü test etmemiz için kurulmuş olan sistemlerin başına üçerli gruplar halinde oturduk ki PVP yapabilelim. Bir yanımda Sinan Akkol, karşımda Fırat Akyıldız birbirimize pis pis bakıyoruz. Daha başlamadan havaya girmişiz bile. Bu arada Twitter’dan takip ediyorsanız (@merlininkazani) orada da yazmıştım, firma PVP’ye bu yeni eklenti ile çok önem verdiğini gösteriyor. Her ne kadar PVE olarak oynayanların oranı %80 de olsa, Perfect World diğer kısmı kesinlikle memnun etmek istiyor. Bu sebeple yeni madenimiz Kara Buz’u ön planda tutmuş. PVP Arena’larında bu madeni bulmanız daha kolay ve daha kısa sürede çıkartabiliyorsunuz. Bu maden sayesinde ise yeni zırhlar yapabilirsiniz.