NFS: Carbon, Ridge Racer 2 ve Moto GP Türkiye lansmanı

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
NFS: Carbon, Ridge Racer 2 ve Moto GP Türkiye lansmanı
'Need For Speed Carbon, Ridge Racer 2 ve Moto GP Türkiye lansmanı yapıldı'

Dünyanın en büyük yayıncılarının Türkiye temsilcisi Aral, üç önemli isimi bir araya getirdi. Yarış tutkunlarının vazgeçilmez oyunları olarak bilinen 'Need For Speed Carbon, Ridge Racer 2 ve Moto GP Türkiye lansmanı' 15 Kasım 2006 tarihinde saat 12'de Speed City'de yapıldı.

Electronic Arts, SCEE ve Aral öncülüğünde düzenlenen lansmanda Aral İthalat Genel Müdürü Ömer Faruk Demir oyun piyasasının hızla büyüdüğünün altını çizerek "Bilindiği gibi teknolojik oyuncaklar ile oynama yaşı giderek düşüyor. Günümüzde bu sınır 7 - 8'e ulaşmış durumda. Oyun sektörü ile ilgili ilginç verilerde bulunuyor. Örneğin Amerika'da 50 yaşın üzerindeki oyuncu sayısı %25'in üzerinde. İngiltere'de ise geçen hafta 1 milyon 931 adet oyun satılmıştır. Genel olarak bu pazara baktığımızda rakamların çok büyük olduğunu görüyoruz. Amerika'da bir yıl içerisinde 240 milyon oyun satılıyor. Ancak Türkiye için durum biraz farklı ama yinede olumlu gelişmeler var. On yıl önce 350 bin dolar daha sonra milyon dolarlara şimdi ise 10 milyon doları geçti" şeklinde konuştu.

Dünyada 2008 yılında oyun sektörünün müzik ve film sektörünü geride bırakacağını belirten Demir, "pazarın bu şekilde gelişmesine bizde ayak uyduruyoruz. 3 ila 5 YTL arası orijinal başlangıç seviyesi oyunlarımız, Fifa 2006'yı 20 YTL'den satıyoruz. Tüketicinin alım gücüne göre yayıncılar ile ortak çalışmalar yaparak bunları başardık. Diğer yandan bu yıl ilk kez Playstation 2 için bir oyunu tamamen Türkçe olarak pazara sunuldu. Ayrıca Fenerbahçe futbol oyunu için Electronic Arts ve klüp ile görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız Fenerbahçe ve Türkiye ligi oyunlarını çıkartabilmek" diye konuştu.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
NFS: Carbon, Ridge Racer 2 ve Moto GP Türkiye lansmanı
İlginizi Çekebilir