Nintendo 3DS roket hızında gidiyor

Burçin Yılmaz 27.01.2012 - 13:06
Japon firmasının CEO'su son verileri açıkladı
Nintendo başkanı ve CEO'su Satoru Iwata, Nintendo'nun çeyrek yıl toplantısında iyi haberleri verdi; 3DS, şirketin dünya genelinde en hızlı satan donanımı oldu.

Iwata, Finansal Sonuçlar ile ilgili yaptıkları son toplantıda, 3DS'in henüz dünya çapında satışlarının artmadığını fakat geçen kasım ayından bu yana yıl sonu satış sezonunun Nintendo 3DS satışlarının dünya çapında artmasında olumlu gelişmeler gösterdiğini belirtti.

Iwata, başlarda "tatmin edici olmayan" sonuçlar olduklarını itiraf edip ilk Japonya satış sonuçlarını gösterdi ve yılın sonuna doğru yaşanan keskin bir artışa dikkat çekti.Nintendo, satışlar 4 milyonu geçtiğinde, sistemin DS'de görülen satış artışını aştığını bildirmişti fakat Iwata, bu avuç içi konsolun diğer bir rakip- Game Boy Advance'i de geçtiğini söyleyerek,

"Nintendo 3DS yeni yıldan sonra bile satış hızını kaybetmedi ve iki hafta önce en hızlı satış rekorunu kırdı" dedi.

Iwata, konsolun ABD ve Avrupa'daki satış listelerinde yeniden ani bir ivme kazanmasını ise her iki bölgede Super Mario 3D Land ve Mario Kart 7'nin  piyasaya sürülmesine bağladı. 3DS ayrıca sırasıyla ABD ve Avrupa'daki önceki rekor sahipleri olan Wii ve DS'yi arkada bırakarak en hızlı satan konsol ünvanını aldı.

Nintendo 3DS roket hızında gidiyor
ABD satışları da 4 milyonu geçmiş bulunuyor ve Avrupa'daki rakamlar henüz tam belirlenmemişken, başka bir bölgede 3.5 milyonluk satış görünüyor. Böylece 3 bölgede satışlar 11.5 milyon civarına ulaşmış bulunuyor.
Iwata ayrıca Aralık ayında Nintendo 3DS'nin Avrupa'daki donanım satışlarında en büyük payı aldığını da ekledi.

Konsolun ortaya çıkışının "Oyun endüstrisinde güzel bir sürpriz" olduğunu ve üçüncü tarafların paylarında bir dalgalanma yarattığını sözlerine ekledi. Iwata ayrıntıları belirtmese de, Nintendo'nun platformda üst sıralarda yer almayı beklediklerini de söyledi.

Iwata, "Fakat şunu söyleyebilirim ki, ev konsolu oyun sistemlerinin piyasada lider olduğu ABD ve Avrupa'da bile Nintendo 3DS için beklenen bir çok yeni oyun gelecek." dedi ve daha sonra Mart sonuna kadar mevcut mali yılda çıkması beklenen oyunlardan bir görüntü gösterdi. Görüntü şu oyunları da içeriyor: Kid Icarus: Uprising, Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, Tekken 3D Prime Edition, Theatrhythm: Final Fantasy, Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games, Metal gear Solid 3D: Snake Eater, Love Plus, Hatsune Miku, ve Harvest Moon.

Nisan 2012'de başlayan mali yılda Nintendo diğer oyunlar arasında Heroes of Ruin, Bravely Default: Flying Fairy, Fire Emblem, Luigi’s Mansion 2, Paper Mario, Mario Tennis, Girls Mode, Friend Collection, Guild01, Rune Factory 4 ve Dragon Quest Monsters oyunlarını özellikle vurguladı.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo 3DS roket hızında gidiyor
İlginizi Çekebilir