Nintendo, YouTube üzerindeki varlığını bitirmek üzere!

Emin Çıtak 6.04.2015 - 11:51
Akıl dışı Nintento YouTube uygulamasına tepkiler büyük!
Bu aslında tanıdık, biraz da bilindik bir hikaye. Nintendo bir süre önce, YouTube üzeride yeni bir politikaya geçti. Yeni kurallara göre herhangi bir Nintendo videosundan para kazanmanız veya reklam almanız yasaktı. Elbette bu yeni kurallar, en büyük gelir kaynakları oyun videoları olan YouTube yayıncılarının hiç hoşuna gitmedi.

Birkaç yıl önceki Xbox One DRM kuralları fiyaskosunun aksine (ki Microsoft tepkilerin hemen ardından çark etti) Nintendo, YouTube’u kendi lehine kullanmak istiyordu. Bu yüzden Nintendo Creators Program’ı YouTube üzerinden kullanıma açtılar.

Nintendo, YouTube üzerindeki varlığını bitirmek üzere!
Uygulamaya kayıt olan YouTube yayıncıları, hazırladıkları içeriklerden para kazanabilme ve reklam alabilmek için önce Nintendo’nun denetiminden geçmek zorundaydılar. 1 hafta gibi bir süre içerisinde Nintendo size geri dönüş yapıyor ve videonuz ya yayınlanıyor, ya da yayınlanmıyordu.

Eh, tepkilerde gecikmedi. Angry Joe başta olmak üzere birçok yayıncı, Creators Program’ın akıl dışı olduğunu savunuyorlar. Olaya dışarıdan bakınca yayıncılara hak vermemek elde değil.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 21:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, YouTube üzerindeki varlığını bitirmek üzere!
İlginizi Çekebilir