Nokia 8

Ersin Kılıç 13.10.2017 - 17:47
Nokia'nın yeni modeline göz atıyoruz

Nokia, yeni akıllı telefon serisi ile bildiğiniz gibi bir süredir telefon pazarında tekrar giriş yapmış durumda Farklı kullanıcılar için Nokia 3, 5 ve 6 modellerini piyasaya süren firma, uzun süredir beklenen yeni modeli olan Nokia 8'i de görücüye çıkardı. İşte bu yazımızda Nokia 8'in genel özelliklerine ve performansına değineceğiz.

Nokia 8 İnceleme

Öncelikle Nokia 8'in görünümünün aksine son derece naif bir telefon olduğunu söyleyebilirim. ilk gördüğümde hem tasarım hem de kullanım açısından beni korkutan cihaz kullanmaya başladığımda ise tam tersi bir izlenim yarattı. Bombeli yapısı ile biraz kalın bir görünüme sahip olsa da kullanımda canınızı sıkacak bir hantallığı bulunmuyor. Sol tarafında sim ve hafıza kartı yuvası bulunan telefonun sağ kısmına ise klasik olarak kapama ve ses tuşları konumlandırılmış. kulaklık girişinin üst tarafında yer aldığı cihazın altında ise Type-C portu ile birlikte hoparlör ve mikrofon yuvalarına da yer verilmiş.

Nokia 8

Metal bir gövdesi bulunan ve ekran kasa oranı olarak beklediğimizden biraz daha geride kalan telefon neyse ki tuşlar ile bu durumu kurtarmış. Bazı modellerde de karşımıza çıkan ekran üzerine yerleştirilen tuşlar yerine, bu tuşların kasanın alt tarafında kaldığını görüyoruz. Ayrıca telefonun parmak izi tarama özelliğine de sahip olan ana ekran tuşu son derce kibar tasarlanmış ve işlevsel bir kullanıma sahip.

5.3 bir ekranı olan Nokia 8'in bu ekranı aynı zamanda QHD de dediğimiz 2K çözünürlüğe sahip. Ekran IPS olduğu için son derece doyurucu bir görünüm sergiliyor. Gorilla Glass 5 ile korunan bu ekran aynı zamanda 554 ppi piksel yoğunluğuna da sahip.

Donanım tarafına baktığımızda ise telefonun gücünü Snapdragon 835'ten aldığını görüyoruz. 8 çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 835'in 4 çekirdeği 2.45, diğer 4 çekirdeği 1.9 GHz hızlarında çalışıyor. Hali hazırda birçok üst seviye telefonda da kullanılan bu işlemcinin performans olarak oldukça makul olduğunu söyleyebilirim. Grafik tarafında Adreno 540 ve  4 GB Ram ile standartı yakalayan Nokia 8'in 64 GB'lık bir depolama alanı da bulunmakta. Tabi dilerseniz bu alanı sd kart sayesinde daha da yükseltebiliyorsunuz.

Gelelim Nokia 8'in en büyük özelliklerinden biri olan Bothie özelliğine. Telefonun sunumlarında da en çok üzerinde durulan bu özelliği aynı anda iki kamerayı da kullanmanıza olanak sağlıyor. yani hem video kayıtlarında hem de fotoğraf çekimlerinde iki kameradan da görüntü alabiliyor ve resimlerinize ayrı bir tat katabiliyorsunuz. İlerleyen dönemlerde güncellemeler de alacak olan telefonun bu özelliği oldukça farklı. Keşke dilediğimiz kameranın çerçeve oranını ayarlayabilseydik. Böylece vLog kamerası için muhteşem bir seçenek olabilirmiş. umarım ilerleyen dönemlerde böyle bir özelliğin kapısı firma tarafından açılır.

Nokia 8

Nokia 8'in kamera özelliklerine baktığımızda ise ilk olarak arka tarafta bulunan 2 adet kamerası dikkatimizi çekiyor. Zeiss optikli olan ve 13 MP çözünürlük f2.0 diyafram aralığına sahip olan bu iki kamerda ayrıca 1.12 µm piksel boyutu bulunuyor. Yine aynı şekilde telefonun ön tarafında da 13 MP'lik bir kamera konumlandırılmış. Burada bulunan kamera da tıpkı arka kameralarda olduğu gibi f2.0 diyafram aralığına sahip.

Quick Charge 3.0 özelliği sayesinde hızlı bir şekilde şarj edebileceğiniz Nokia 8'in 3090 mAh değerinde bataryası da bulunuyor. 5 volt 2.5 amper şarj adaptörü ve hızlı şarj özelliği sayesinde telefonu bekleme süremiz de oldukça kısalmış. Normal kullanımda sorun çıkarmayacak olan batarya, çok sık oyun oynuyorsanız bir günü geçiremeyebilir ama bu noktada zaten yardımınıza şarj özellikleri koşacaktır. Ayrıca telefonun 360 derece olan alansal ses özelliğini de unutmamak gerek.

Sonuç olarak Nokia 8 sahip olduğu özellikler ile dikkate değer bir telefon olmayı başarmış. Bothie özelliği ile farklı bir kullanım sunan telefonun özellikle video tarafında biraz geliştirilmesi de gerekmekte. 3299 TL'lik fiyatı ile çıkan Nokia 8, en azından firmanın ilerisi için bir ışık olmayı başarmış.

Nokia 8 Teknik Özellikler:

İşletim sistemi: Android 7.1.1
İşlemci: Snapdragon 835
Ram: 4GB
Ekran: 5.3" IPS Gorilla Glass 5
Depolama: 64 GB
Batarya: 3090 mAh
Arka kamera: 2x 13 MP f2.0 1.12 µm
Ön kamera: 13 MP f2.0
Ağırlık: 160 gram

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nokia 8
İlginizi Çekebilir