Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Teknoloji Haberleri

Nokia'dan 41 MP kameralı 808 Pureview!

Kameranın gücü adına!

Nokia'dan 41 MP kameralı 808 Pureview!
Mobilite dünyasında hararet artmış durumda. MWC 2012'de (Mobile World Congress) sıcak gelişmeler yaşanıyor. Nokia'nın, Windows Phone anlaşması sonunda Symbian’ın bittiği düşünülürken firma, şimdiye kadar bu işletim sistemiyle yapılmış en iyi telefonunu tanıttı. Nokia 808 Pureview adlı modelde 41 MP’lik Carl Zeiss kamera bulunuyor.

Önce çekim yapıp, sonra fotoğrafı netleme teknolojisi Nokia 808 Pureview’de bulunuyor. Telefon ayrıca dosya paylaşımı NFC’le yaparak büyük fotoğrafların daha hızlı gönderilmesini sağlayacak. Nokia, bu yeni Symbian’da Dolby Digital Plus 5.1 ses sistemi kullanıyor. Kullanıcılar çektikleri videoları 5.1 hoparlörlere bağlayıp rahatça izleyebilecek. HDMI çıkışı bulunan telefon Symbian Belle'yi kullanıyor. Telefonda, tek çekirdekli 1.3 Ghz işlemci bulunuyor. 512 MB RAM ve 16 GB hafızası olan telefon yurtdışında 450 euro'ya satılacak. Tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

çoluk çocuğuklara yuttururlar o kamerayı. :))) o kamera 5 mp bile değildir. yazılımla boyut yükseltmek te moda oldu. Resimde yüksek detay (dpi) olmadıktan sonra isterse 10000000 mp olsun.

0 puan
N
NOSTEAM Rün Ustası

Nokia 41 mp kamera adam gibi 2 fotoğraf çekememiş..

0 puan
S
senol2985 Kazan Bekçisi

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>01.03.2012 22:34:00 - anılcangüler demiş ki:</b><br>1.3 ghz ama arm11 çipset. neye yarar ki? ayrıca 41 mp çok gereksiz bir fotoğraf çözünürlüğü. şu an tam boyutuyla görüntüleyebilecek bir cihaz piyasada mevcut değil.madem sansasyon oluşturmak istiyorlardı 16 mp falan yapsalardı.</font></td></tr></table><br></center> Ne Anlatıyorsun birader?

0 puan
MO
MK Okuru

niye 40 değilde 41 onu anlamadım.sanki çıkabilecekleri kadar çıkmaya çalışmışlarda 41 de tıkanmış teknolojileri

0 puan
C
creeper Kazan Bekçisi

bence 41mp tam o çözünürlükte çekmez. çünkü o kadar profesyonel fotoğraf makinası firmaları boşuna mı o alatleri üretiyor.

0 puan
N
nuri_34 Simyacı

41 MP ???

0 puan