NVIDIA grafik kartlarının mining engeli aşıldı

Efdal Erdem 8.05.2022 - 21:47
NVIDIA grafik kartlarının mining engeli ile beraber cephe alan kripto şirketleri öncesinde kısmen aştıkları engeli artık tamamen kaldırmayı başarıyor.

Sadece oyuncular değil kripto meraklıları için de ilgi odağı olan Ekran kartları birçok krizin de üst üste binmesi dolayısıyla şanslılarına anormal fiyatlara veya hiç tedarik edilemez olmuştu. NVIDIA grafik kartlarına mining engeli ekleyerek oyuncuların pazar payını genişletmeyi umuyordu ve bir dönem başarılı da oldu. Bilindik yöntemlerden vazgeçmek istemeyen kripto madencileri çareyi bu engeli kırmakta buldu.

NVIDIA grafik kartlarının mining engeli kırıldı, fiyatlar etkilenecek mi?

Corona pandemisiyle beraber elektronik ürünlere yönelik 2019’dan bu yana aniden artan talep, çip tedariğini de sınırlarına getirdi. Dolayısıyla otomobil sanayisinden bilgisayar parçalarına kadar birçok alanda durma noktasına vardı. Kripto madenciliğinde de kendisini oldukça kazançlı bir yöntem olarak kanıtlayan ekran kartları oyuncuların eline düşmeden bulunamaz olmuştu.

Kara borsada uçuk fiyatlara satılan ekran kartları oyuncuları isyan ettirirken NVIDIA madenciliği engelleyen RTX-3000 serisini duyurdu. “Lite Hash Rate” teknolojisinı barındıran cihazlar madenciliği imkansız kılıyordu.

NVIDIA grafik kartları mining engeli aşıldı

Birçok kripto şirketi bu gelişme üzerine bu engeli aşmanın yollarını aramaya başladı. Bu sebeple geçmişte en azından kısmen yine madenciliği mümkün kılan yöntemler ortaya çıktı. Ama açıklamalarına göre Nicehash isimli şirket bu LHR kilidini tamamen kırmanın yöntemini buldu. Quickminer programıyla beraber Excavator isimli araç beraber çalıştırıldığında kilit yokmuşcasına performans alınmasını sağladığı belirtiliyor.

Şu anda LHR 3. sürüme sahip RTX 3050 ve RTX 3080 ekran kartlarında kullanılamayan yöntem yine yalnızca Windows işletim sistemiyle sadece Ethereum çıkarmak için kullanılabiliyor. NVIDIA’dan karşılık gelmediği sürece bu açığın yaygınlaşması ve geçmişte yaşanan benzer durumların tekrarlanması mümkün.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 17:56
umarım su mining olayı patlarda dünya cip krizinden kurtulur
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2022 14:07
Umarım şu oyunculuk olayı patlarda bir oyun 10.000 tl olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 13:02
daha düştü diyemeden tırmandı diycez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 12:51
Hiveosda da kullanılıyor şuan
Kalan Karakter: 300 Gönder
NVIDIA grafik kartları mining engeli aşıldı
İlginizi Çekebilir