Okul müdürü, çocukların daha fazla Fortnite oynamasını istemiyor

Furkan Güler 11.07.2018 - 15:42
Yüce Rabbim Amir'imi Fornite'ı yasaklasın diye yaratmış.

Battle Royale türünün en çok oyuncuya hitap eden yapımı olan Fortnite tarafında yine ilginç bir olay yaşandı. Avusturalya'da bir okul müdürünün sınıf velilerine gönderdiği e - postada , öğrencilerin evde Fortnite oynanmasının yasaklanması gerektiği yazılması, video oyun dünyasını şaşırttı. Küçük oyuncuların tanımadıkları insanlarla iletişime geçmesinin sakıncalı olduğu konusuna değinen okul müdürü, oyunda mesajlaşmanın kapatılmadığına dikkat çekti.

Okul müdürü, Fortnite'tan rahatsız oldu

Ülkemizde olmasa da özellikle Amerika'da ortaya çıkan oyunlar üzerinden çocukların taciz edilmesi fazlasıyla ciddi bir konu. Ancak bu duruma önlem almak amacıyla çocuklara Fortnite'ın yasaklanması geçici bir çözüm olabilir. Çünkü internet kavramı, sadece Fortnite'tan oluşmuyor. Daha çok insanları sanal ortamda sosyalliğe iten oyunlarda çıkan taciz durumunun Fortnite'a da sıçramış olması üzücü bir durum.

Velilerin okul müdürünün bu önerisini değerlendirip değerlendirmediği belli değil. Fakat genç nesle göre popüler kültüre biraz daha soğuk bakan eski nesil velilerin çoğu, muhtemelen okul müdürünün bu önerisini ciddiye alacaktır. Epic Games yetkilileri ise şimdilik duruma ilişkin bir açıklama yapmadı. Bakalım sonuç ne olacak?

Okul müdürü, velilerden Fortnite'ın evlerde yasaklamasını istedi

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 21:53
Şerefsiz amirim. :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 10:49
Neden yasaklıyorlar ki... Bırak beyinsiz insanlar ayıklansın, oyun ve kitle kaliteyi belirler. Adamın genetik olarak beynini teslim etmesi gerekiyorsa, bugün Fortnite, yarın Fortbite, değişen bir şey olmayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 19:43
Haber resimleriniz çok güzel:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 18:41
yıl 2018 ve piyasadaki tek online oyun fnite değil haberleri varmı acaba ? pubg,lol,csgo,h.stone,dota,benim ilk etapta aklıma gelenler,hadi toton yiyorsa yasakla hepsini ?çocuk illaki bir çıkış yolu bulacak,bizde olsa birşey diyemezdim ama sen avustrualyasın be kadeşim ingiliz kuklasısın yap bişiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 18:39
ne yalan söyleyeyim,başlığı görünce tam saydıracaktım,bizimkiler anca yasaklar değişen birşey olmaz falan diycektim,sonra avustrulayayı gördüm bir an duraksadım sonra özümü buldum,gerizekalı avusturalyaylı müdür yasaklayınca ne olacak ? dahada ilgi çekici hale gelecek, babadan oğula nesil bunlar puh
Kalan Karakter: 300 Gönder
Okul müdürü, velilerden Fortnite'ın evlerde yasaklamasını istedi
İlginizi Çekebilir