1/3

One Piece: Unlimited World Red

Can Furkan Gözütok 24.07.2014 - 17:49
Korsanlar Kralı olma macerası
Platformlar PlayStation 3, Diğer, 3DS, PS Vita, Wii U
One Piece: Unlimited World Red
  • Yapımcı - Yayıncı Namco BANDAI Games - Namco BANDAI Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
Merlin Puanı 68
Artılar One Piece severleri tatmin edebilecek seviyede. Grafikleri başarılı.
Eksiler Oynanış bakımından büyük eksikleri var. Dövüş dinamikleri başarısız.
Zenginlik, şöhret, güç. Bu dünyadaki her şeyi elde eden adam, Korsanlar Kralı Gol D. Roger. İdamı sırasında söylediği son sözleri insanları denize yönlendirdi. "Servetim ve hazinem mi? Eğer istiyorsanız, sizlere vereceğim. Arayın, hepsini o yerde bıraktım!" Dünya, bu kelimelerin ardından Korsanlar Çağı'na ayak basmıştır ve insanlar, Grand Line'a gidip One Piece isimli hazineyi elde etmek için canlarını dişlerine takmaktadır.

One Piece: Unlimited World Red
Tabii bu durum Dünya Hükümetinde büyük bir kaos ortamı yaratmıştır ve adaleti sağlamak Donanmaya yani Marine'e kalmıştır. Ne de olsa korsan dediklerimiz eli yüzü düzgün insanlar değil; hırsız, zorba ve ünlü hazineye ulaşabilmek için ellerinden gelen herşeyi yapabilecek düzeyde insanlardır. Artık dünyada yeni bir Korsanlar Kralı'na ihtiyaç yoktur ve denizciler, bunun olmaması için ellerinden geleni yaparlar.

One Piece: Unlimited World Red
İşte ana karakterimiz Monkey D. Luffy'de tam da bu anda hikayeye dahil olur. Kendisi bir şeytan meyvesi yemiş ve bunun sonucunda lastik adam olmuştur. Luffy'nin tek bir amacı vardır, o  da doğal olarak One Piece'i ele geçirmek ve Korsanlar Kralı olmaktır. Tabii bu hiç de kolay bir şey değildir çünkü en azından bir gemiye ve beş, yedi bilemediniz on kişilik bir tayfaya ihtiyaç duymaktadır. Düşünsenize, denizlerin ve Korsanların Kralı olmak istiyorsunuz ancak yediğiniz şeytan meyvesi nedeniyle hükmedeceğiniz denizlerde yüzemiyorsunuz. Ne kadar ironik değil mi?
İşte One Piece, hayatımıza 1997 yılında bu şekilde girdi. Başladığı dönemlerde oldukça beğenilen seri, hız kesmeden devam etmekte hatta animenin 655. bölümünü büyük bir merakla beklemekteyiz. Tabii One Piece gibi büyük bir eserin, filmleri ve oyunlarının çıkması ise kaçınılmaz oldu. An itibariyle One Piece 12 farklı filme ve 36 oyuna sahiptir.

İşte One Piece oyunlarının son halkası One Piece Unlimited World Red ile Korsanlar Kralı olma maceramıza tam gaz devam ediyoruz.