Otelde bedava kalmak isteyen Youtuber'a tokat gibi cevap

Ersin Kılıç 27.01.2018 - 13:15
Her şeyi bedavaya getirmemek lazım

Youtuber olayı ya da bir diğer adı ile Influencer diye tabir edilen olay artık bir meslek haline geldi. Hem ülkemizde hem de dünyanın hemen hemen her bölgesinde bu işi yapan ya da yapmaya çalışan birçok kişi bulunuyor. İşte bu işin dallarından birisi de makyaj videoları çekmek. İngiltere'de yaşayan ve hayatını bu şekilde idame ettiren Elle Darby, son girişiminde adeta sert bir kayaya toslamış.

Youtuber'a tokat gibi cevap

5 yıldızlı bir otele mail atan ve burada 5 gece bedava kalması karşılığında, takipçilerine otelde konaklamasından yaşadığı memnuniyeti dile getireceğini belirten Elle Darby, attığı maile sert ama bir o kadar da mantıklı bir cevap almış. Marketing Türkiye'nin haberine göre 87.000 Youtube, 76.000 Instagram takipçisi olduğunu ve daha önce benzer şekilde iş modellerini başka otellerde de yaptığını söyleyen Darby'e otel yönetimiin cevabı çok gecikmemiş. Otel yönetimi bu maili Darby'nin adını gizleyerek yayınlasa da olayın aslı kısa bir sürede ortaya çıkmış. Otelin yayınladığı cevap şu şekilde;

Otelde bedava kalmak isteyen Youtuber'a tokat gibi cevap

 “Sayın sosyal medya influencer’ı (Adınızı biliyoruz ama sanırım isimleri kullanmak pek de önemli değil),

Attığınız bedava konaklama postası için teşekkürler. Öz benliğine saygı ve haysiyet gerektirmese de, böyle bir posta atmak cesaret ister.

Size burada video karşılığında ücretsiz kalma izni verirsek sizinle ilgilenecek hizmetlilerin parasını kim verecek? Kahvaltıyı servis eden görevli, resepsiyonist, housekeeping… Belki de otelde çalışan onca görevliye para yerine videonuzda gözükmelerini önermeliyiz.

Bu arada şanslıyız ki Facebok sayfamızda 186 bin, Instagram’da 32 bin ve Twitter’dan 12 bin takipçimiz var. Ama şükürler olsun ki milyonlarca yıl bile geçse kimseden bedavaya bir şeyler istemem.

Gelecekte tavsiyem odur ki, herkes nasıl ödeme yapıyorsa lütfen siz de öyle yapın. Ve eğer otel çekeceğiniz videonun onlara yardımcı olacağını düşünürse size eşantiyon niyetine bir şeyler verebilir. Böylece kendinize olan saygınızı göstermiş ve daha az utandırıcı bir şey yapmış olursunuz.

Saygılarımızla.

Not: Cevabımız, hayır.”

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2018 14:53
Bu cevaptan sonra bile bu kızcağızın aklı başına gelmez. Video karşılığı kötü yola da düşer bu!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 08:56
Gayet makul bir iş teklifi yapmış. Ben senin otelinde ücretsiz kalırken, otelini tanıtan da videolar çekeyim demiş, nesi yanlış? Bunda kendinden utanacak, ayıp diye hayıflanacak bir durum yok. Bunu dünyada çoğu kişi yapıyor.
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 23:57
aslında yollanan maili de görsek daha uygun bir düşünce üretebilirdik. tabi ki internette arasam bulabilirim de kim uğraşacak. internete bir şey yazmak daha kolay :)
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 11:55
Yahu böyle saçma yorum olmaz. Bu kız ünlü bile değil ki? Adamlar kendi otelinin reklamını yaptıracak olsa, dünyaca tanınan bir sürü ünlü var onlarla anlaşır daha iyi. Bu kızcağızın yaptığı patavatsızlıkltan başka bir halt değil.
bortozol
bortozol 29.01.2018 10:34
gayet yanlış ve utanilacak bir durum . firmalar , tanıtım ihtiyaçlari icin kendileri eger gerek gorurlerse , PARA karşılıgı profesyonel ve yine bu işle ilgilenen kişiler tutarlar ve ucret karşılıgı işlerini yaptırırlar .

senin gibi rezil , kişilik yoksunu , asalak beyinli kişiler ise asimile edilip kısırlaştirilmali ve köleleştirilmelidir ...

bedava yicekmişin neymiş gurme kanalin varmiş . git ananin....
Kalan Karakter: 300 Gönder
sarmisak
sarmisak 29.01.2018 01:24
Her ne kadar bi genelleme yapmak doğru olmasada youtuberların seviyesi ortada. aralarında gerçekten mizah yapan ya da faydalı olabilecek sayılı kanal var ama yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada çoğunluğu ucuz, bayat, tek IQ kanalların fenomen olduğunu görüyoruz.
Ama işin reklam kısmına bakarsak otelin yaptığı andavallık resmen. Fenomen bi youtuber ile yapacağı reklamı, değil bi gece konaklama parasıyla takas etmek o odanın tapusunu satarak yapamaz. Yani otel sahibi bu ablanın yaptığı işi beğenmediğinden ve isminin bu ablayla bi arada anılmak istememesinden reddedebilirdi tabi ama bu bedava konaklamanın mantığını çözememiş malak. Bu tarz bi reklam önerisini kabul etmemek otel sahibinin reklamdan anlamayan dar kafalı bi gerzek olduğunu gösteriyor derdim ama tabi bu mektup sosyal medyaya düşmemiş olsaydı. Zira böyle bi mektupla daha fazla sükse yapacağını düşünüp (ki mk da okuduğuma göre doğru) bu tarz bi eyleme de geçmiş olabilir. Böyleyse iyi bi pazarlama hamlesi öbür türlüyse nerden baksanız gerzeklik. Böyle bi teklifi süslü cümlelerle reddetmenin övecek bi tarafı yok.
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 09:00
80 bin takipçili bir kanal fenomen mi oluyor?
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 01:54
Ben dediğiniz gibi reddederek daha ilgi çekici ve farklı yoldan reklam yapmış bence. Youtuberlarin seviyesinden bahsettiniz otelin sahibi seviyenin farkında ki böyle bir yolu denemiş olup, aynı zamanda bir mesaj vermiştir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2018 21:38
Adamlar iyi demiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
RealPlumber
RealPlumber 27.01.2018 13:48
Daha bitmedi. Elle'nin takipçilerinden biri otele saldırdı ve otel tüm vloggercıları yasakladı.
SuperXlarge9
SuperXlarge9 28.01.2018 20:51
nasıl? (insanlar delirmiş)
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2018 23:54
Aptallar oldukça akıllılar yaşıyor işte. İnsan bi akıl ve vicdan süzgecinden geçirir ama bunlar aklı da vicdanı da böyle salaklara emanet ettikleri için sadece oksijen isfafılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Otelde bedava kalmak isteyen Youtuber'a tokat gibi cevap
İlginizi Çekebilir