Oyuncu sandalyesi kullanmanın faydaları nelerdir?

Merlinin Kazanı 15.07.2022 - 15:45
Günümüzde birçok yayıncının, esporcunun, hatta bireysel oyuncuların bile oyuncu sandalyesi kullandığını görüyoruz. Oyuncu sandalyeleri her ne kadar güzel ve rahat gözükse de sıradan oyuncular tarafından bile kullanılmaları birçok kişiyi şaşırtmakta.

Tabii, profesyonel yayıncıların veya esporcuların rattan sandalye kullanacak hâli yok, fakat günlük oyuncuların bu kadar para vermesine gerek var mı? Oyuncu sandalyeleri ne işe yarar, almaya değerler mi?

Kamburluk Her Türlü Zarar

Uzun süre boyunca oturmanın sağlığımıza zararlı olduğu konusunda hemfikiriz. Bu durum, ucuz ofis sandalyelerinde oturunca çok daha etkili olabiliyor. Kötü sandalyeler yüzünden kullanılan kambur oturma şekilleri, postürümüzü kötü etkilediği için birçok kötü sonuca yol açabiliyor. Kötü bir postürün sonuçları arasında ise eklem ve kas ağrısı, migren ve hatta bazı araştırmalara göre dolaylı yoldan depresyon bulunmakta. Otururken omurganızı düzgün tutan oyuncu koltukları, bu açıdan size destek olarak kambur durmanızı engelleyebilir.

Oyuncu sandalyesi kullanmanın faydaları nelerdir?

Oyuncu Koltuklarının Tüm Vücuda Olan Desteği

Oyuncu koltukları, diğer birçok koltuğun aksine düzgün kullanıldığında bütün vücuda destek sağlar. Dolayısıyla sırtınızı da kafanızı da kollarınızı da rahat bir şekilde yerleştirerek hareketsiz bir hayat tarzının getireceği zararları hiç olmazsa azaltabilir. Bu konuda bütün yük koltuklara düşmüyor tabii, işinize veya oyun oynamanıza uygun bir yükseklikte masa kullanmanız da önemli. Bir bistro masa üzerinde iş yapıp oyun oynayacak hâliniz yoktur herhalde.

İyi Bir Postürün Yararları

Vücudunuzu sağlıklı bir pozisyonda tutmanın düşündüğünüzden çok daha fazla yararı var. Herkesin aklına ilk olarak bel ağrısını düzeltmek gibi fikirler gelse de bundan çok daha fazlasını elde edebilirsiniz.

Oyuncu koltukları sayesinde elde edeceğiniz düzgün bir duruş şekli, eklemlerinizde garip oturma şekillerinden dolayı biriken baskıyı kaldırabilir, bu sayede günlük hayatınızdaki hareket kabiliyetinizi arttırabilir. Eklemlerin ve kasların üzerinden kalkan baskının etkisi size yansıyarak bu artan enerjinizi günlük hayatta daha rahat kullanabilmenizi sağlar.

Oyuncu sandalyesi kullanmanın faydaları nelerdir?

Kambur durmak, iç organlarımızın kompozisyonunu da önemli oranda etkiler. Vücudumuz kambur bir durumdayken organlarımız da buna adaptasyon sağlamak adına sıkışır, dolayısıyla kambur duruş sindiriminizi de etkileyebilir. Kötü bir duruş, aynı zamanda boynumuzun arkasına etki ettiği için bir migren tetikleyicisi olarak karşımıza çıkabilir.

Oyuncu sandalyeleri, tüm vücudunuzu destekleyen ergonomik yapısıyla bütün bu problemleri azaltma potansiyeline sahiptir.

Kısacası, günlük hayatınızda gerek işi gerek keyfi sebebiyle bilgisayar başında uzun saatler geçiren biriyseniz duruşunuza iyi etki eden bir sandalye kullanmanız elzem. Tasarımıyla göz dolduran oyuncu koltukları, bu konuda da imdadınıza yetişmekte. Eğer bu koltuklardan almak için yeterli nedene sahipseniz onlarca marka ve model arasından kendinize uygun olanlara göz atabilir, bütçenizle orantılı bir oyuncu koltuğu seçebilirsiniz. Sağlıklı kalın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 18:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2022 09:50
Tabure neyinize yetmiyor birakin bu işleri fircalayin dişleri
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2022 11:07
Bir numaralı faydası: Paranız cebinizde ağrılık yapmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.07.2022 18:01
Dostum bu deri dökülmesine bir çare bulamadılar .. Bu kaçıncı oyuncu koltuğum artık şu deri olmayan oyuncu koltukları gelse artık bıktık yaaa
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 09:18
Dışarıda araç koltuk kaplayıcıları var. Onlara git hemen sana kaplasınlar deri üstüne kumaş. 500 tl anca tutar tek koltuk.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2022 12:32
%10 fps artışını unutmuşsunuz. RGBli koltuk kullanırsanız %15 e çıkıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyuncu sandalyesi kullanmanın faydaları nelerdir?
İlginizi Çekebilir