PGI 2018’de 20 takım 2 milyon dolarlık ödül için savaşacak

Hürkan Çalışkan 24.04.2018 - 16:23
PUBG Corp'un ev sahipliği yaptığı ilk büyük turnuva olacak.

PUBG Global Invitational 2018, dünyanın en profesyonel yirmi PUBG takımını bir araya getirerek, şu ana kadar yaptığı en büyük organizasyon ile 2 milyon dolarlık ödül havuzunda karşı karşıya getirecek. Organizasyona katılacak takımlar, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da bölgesel eleme süreci ile seçilecek. Temmuz ayında yapılması planlanan finaller,  birinci şahıs ve üçüncü şahıs oyunları için ayrı ayrı kazananlara ve ekip çatışmalarına sahne olacak.

PUBG Corp için bir dönüm noktası olacak

PUBG Corporation CEO'su Changhan Kim, şirketin potansiyelinin göstergesi olarak turnuvanın bir dönüm noktası olduğunu belirtti. PUBG Corp, PGI 2018 yarışmasının zirveyi temsil etmesi dışında, sadece PGI 2018'e katılan hayranların değil, aynı zamanda ekranları başında izleyecek olanların da PUBG oyununun heyecanını ve gerilimini  yaşaması için çalıştıklarını sözlerine ekliyor.

Organizasyon, PUBG’nin ilk profesyonel turnuvası değil. Geçtiğimiz yaz Gamescom'da 2017 PUBG Invitational gerçekleşmişti. Ancak bu, PUBG Corp'un kendisinin üstlendiği ilk turnuva olma özelliğini taşıyor. Geliştirici Brendan Greene, oyunun eSport sahnesinde  sağlam bir yer edinmeye çalıştığını söyleyerek değişikliklere açık olunması gerektiğini söyledi. Böylece stadyumlarda ve  liglerde uzun yıllar müsabakalar görebileceğiz.

Organizasyon ile ilgili detaylar, mekanlar, elemeye katılacaklar ve bilet kullanılabilirliği ile ilgili bilgilerin daha sonraki bir tarihte  açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
PGI 2018’de 20 takım 2 milyon dolarlık ödül için savaşacak
İlginizi Çekebilir